
Donuts
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Har du også drømt om at lave dine egne donuts? Det kan du NU. Med GoCooks grund-opskrift på de vildeste donuts. Pynten bestemmer du.
Opskriften giver cirka 20 donuts.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til donuts
Donuts
75 g. smør
2 ½ dl. mælk
25 g. gær
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g. sukker
½ tsk. salt
550 g. hvedemel
1 l. fritureolie
Pynt
sukker
krymmel
farvede chokoladeknapper

Smør

Mælk

Gær

Æg

Vaniljesukker

Sukker

Salt

Hvedemel

Fritureolie

Krymmel

Farvede chokoladeknapper
Køkkenredskaber til donuts
1 lille gryde
1 decilitermål
1 stor skål
1 røreske
1 kop
Husholdningsfilm
1 kagerulle
2 runde udstikker til småkager
1 rent viskestykke
1 mellemstor gryde
Stegetermometer (til 180 grader)
1 bagerist
2-3 bageplader
1 fad

Lille gryde

Decilitermål

Stor røreskål

Røreske

Kop

Husholdningsfilm

Kagerulle

Udstikkere til småkager

Viskestykke

Mellem gryde

Stegetermometer

Bagerist

Bageplade

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt mælken, og rør rundt. Blandingen skal være lillefingervarm. Se videoen.
4.
Hæld smør og mælk i en røreskål. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er opløst.
5.
Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Tilsæt vaniljesukker, sukker og salt, og rør rundt.
7.
Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.
8.
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen. Brug hænderne, hvis det bliver for svært at røre i. Dejen er ret blød, så hvis du har en røremaskine, så brug den. Se videoen.
9.
Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time og 15 minutter.
Udstik donuts:
10.
Læg bagepapir på to bageplader.
11.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen tyndt ud, til den er cirka 1 centimeter tyk.
12.
Stik runde donuts ud af dejen med et glas eller udstikkere.
13.
Stik et stort hul i midten af hver donut med en udstikker eller et lille snapseglas.
14.
Læg dine donuts på bagepladerne. De må ikke røre ved hinanden. Læg et rent viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.
Frituresteg donuts:
15.
Stil en bagerist på en bageplade. Hav den klar tæt på komfuret.
16.
Varm olien op i en stor gryde, til den er 170 grader varm. Brug et stegetermometer til at holde øje med temperaturen, så du kan skrue op eller ned for varmen. Den skal helst være omkring 170 grader hele tiden.
17.
Kom forsigtigt 1 donut i gryden med en hulske. Kog i 2 minutter, og vend den med en ske. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kog i 2 minutter mere. Tag den forsigtigt op, og lad den dryppe af på bageristen.
18.
Du kan koge 2-4 ad gangen afhængigt af, hvor stor din gryde er. De skal koge i cirka 2 minutter på hver side. Hold godt øje med dem hele tiden, så de ikke bliver brændte.
19.
Dyp dine donuts i sukker, eller pynt dem med for eksempel glasur, slik, smeltet chokolade eller krymmel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1326 kJ / 317 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 5,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer