
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Dahl – indisk linsesuppe
Dahl – indisk linsesuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.
Tip: Spis naanbrød til. Prøv GoCooks opskrift på naanbrød eller køb færdige naanbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til dahl – indisk linsesuppe
Dahl:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2-3 fed hvidløg
3-5 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
½ dl olie
1 ½ spsk. karry
2 ¼ spsk. karry
¾ spsk. karry
1 tsk. stødt spidskommen
1 ½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt spidskommen
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
4 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1600 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
400 g røde linser
600 g røde linser
200 g røde linser
1 ½ l vand
2 ¼ l vand
¾ l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 ½ dl. yoghurt naturel
3 ¾ dl. yoghurt naturel
1 ¼ dl. yoghurt naturel

Løg

Hvidløg

Gulerod

Olivenolie

Karry

Stødt spidskommen

Hakkede tomater

Linser (røde)

Vand

Salt

Grøntsagsbouillon

Peber

Citron

Yoghurt naturel
Køkkenredskaber til dahl – indisk linsesuppe
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 køkkenvægt
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor gryde
1 grydeske
1 mellemstor skål
1 dørslag
1 stavblender
1 lille skarp kniv

Decilitermål

Teske

Spiseske

Køkkenvægt

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Stor gryde

Grydeske

Mellem røreskål

Dørslag

Stavblender

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dahl:
3.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg.
4.
Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
5.
Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
6.
Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
7.
Kom hakkede tomater i gryden.
8.
Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
9.
Kom vand og salt i gryden. Smuldr en bouillon-terning i.
Kom vand og salt i gryden. Smuldr 1 ½ bouillon-terning i.
Kom vand og salt i gryden. Smuldr ½ bouillon-terning i.
10.
Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
11.
Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
12.
Smag til med salt og peber. Se videoen.
Servering:
13.
Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær en citron i både.
Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.
Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.
14.
Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2494 kJ / 596 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 26 %
Heraf mættet fedt: 3,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer