1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Mørdej>
  5. Småkager>
  6. Cookies med nødder

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Cookies med nødder:

3.

Læg smør på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Rør blødt smør og sukker luftigt med en håndmixer.

6.

Skræl ingefær, og riv den fint på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskeer. Rør ingefær i smørblandingen. Se videoen.

7.

Bland hvedemel og grahamsmel i en skål og si melet ned i smørblandingen. Rør rundt.

8.

Hak nødderne, og kom dem i dejen. Rør sammen. Se videoen.

9.

Slå ægget ud i et glas, tjek for skaller, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

10.

Hak chokoladen groft. Se videoen.

11.

Rør chokolade, rosiner og ægget i dejen.

12.

Læg bagepapir på to bageplader.

13.

Form 16 kugler ud af dejen, og sæt 8 kugler på hver bageplade. Tryk hver kugle lidt flad med et par fingre.

14.

Sæt den første bageplade i ovnen, og bag 10-12 minutter, til kagerne er svagt brune i kanten. Tag pladen ud af ovnen.

15.

Lad cookies køle af på bagepladen, til de er faste.

16.

Sæt den anden bageplade i ovnen, og bag 10-12 minutter til kagerne er svagt brune i kanten. Tag pladen ud af ovnen.

17.

Lad cookies køle af på bagepladen, til de er faste.

Næringsindhold per portion

Energi: 863 kJ / 206 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 4,9 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 37 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 51 min