- Hjem >
- Opskrifter >
- Bagværk >
- Bagepulverdeje >
- Bagepulverdeje, øvrige >
- Chokoladekage med rødbede
Chokoladekage med rødbede
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
 
Der er godt nok rødbede i kagen, men det smager kagen ikke af. Rødbeden er bare med til at gøre kagen svampet og lækker. Hvem vil du imponere med denne saftige røde sag? Din familie, dine venner, eller måske en du er helt vild med? <3
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladekage med rødbede
Chokoladekage med rødbede:
1-2 rødbeder (ca. 200 g)
3 æg
1½ dl. tykmælk eller yoghurt
1 dl. olie (raps- eller solsikkeolie)
200 g. sukker
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. fint salt
40 g. kakaopulver
100 g. mørk chokolade
Topping:
½ citron
2 spsk. rødbedesaft
Ca. 110 g. flormelis
Små skumfiduser
 
Rødbede
 
Æg
 
Yoghurt naturel
 
Solsikkeolie
 
Sukker
 
Hvedemel
 
Bagepulver
 
Vaniljesukker
 
Salt
 
Kakaopulver
 
Mørk chokolade
 
Citron
 
Flormelis
 
Mini skumfiduser - marshmallows
Køkkenredskaber til chokoladekage med rødbede
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 tyndskræller eller kartoffelskræller
1 rivejern
1 lille skål
1 stor skål
1 kop
1 piskeris
1 mellemstor skål
1 si
1 dejskraber
1 skærebræt
1 brødkniv
1 ark bagepapir
1 springform (mellem 22 og 26 cm i diameter)
1 citruspresser
 
Decilitermål
 
Køkkenvægt
 
Teske
 
Tyndskræller
 
Rivejern
 
Lille røreskål
 
Stor røreskål
 
Kop
 
Piskeris
 
Mellem røreskål
 
Si
 
Dejskraber
 
Skærebræt
 
Brødkniv
 
Bagepapir
 
Springform
 
Citruspresser
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladekage:
3.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
4.
Skyl og skræl rødbeden eller rødbederne. Se videoen.
5.
Riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
6.
Pres 2 spiseskefulde af saften fra de revne rødbeder ned i en lille skål. Rødbedesaften skal bruges til glasuren. Stil saften til side, og kom de revne rødbeder ned i en stor skål.
7.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld det over i den store skål med de revne rødbeder. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Kom tykmælk, olie og sukker i skålen. Rør det hele sammen med et piskeris.
9.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakaopulver i en mellemstor skål. Brug en si til at sigte melblandingen ned i den store skål med de våde ingredienser. Se videoen.
10.
Rør dejen sammen med en dejskraber, til den er helt ensartet.
11.
Hak chokoladen groft med en brødkniv, og rør den i dejen. Se videoen.
12.
Kom bagepapir i bunden af en springform. Smør kanten med lidt olie, og fordel dejen i formen. Se videoen.
13.
Bag kagen i ovnen i cirka 30-35 minutter. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Se videoen.
14.
Lad kagen køle helt af.
Glasur:
15.
Pres saften fra ½ citron, og kom 1 teskefuld af citronsaften op i skålen med rødbedesaften fra tidligere. Se videoen.
16.
Tilsæt flormelisen lidt ad gangen, og rør rundt, til glasuren har den rigtige konsistens. Se videoen.
17.
Fordel den pink glasur på chokoladekagen, og pynt med små skumfiduser inden glasuren stivner.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per styk
Energi: 16799 kJ / 4015 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 31 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
