
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Forret>
- Chili cheese tops
Chili cheese tops
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 57 min.
Sværhedsgrad: Medium

McDonalds på hjemme-adressen? Den klarer vi! Eller ja okay, grønne chili cheese tops McDonalds style, dét kan vi klare. Et knasende sprødt ydre med et flydende indre af ost… Aaaaaaaammenaaaammm
Opskriften giver 12 chili cheese tops.
Tip: De passer perfekt til en sprød salat. ;)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chili cheese tops
Ingredienser
1 lille broccoli (150 g.)
½ rød chili
75 g. cheddarost
100 g. revet ost
2 skiver groft franskbrød
1 dl. hvedemel
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 æg
2 dl. rasp
3 dl. olie til friturestegning (raps- eller solsikkeolie)

Broccoli

Chili

Cheddarost

Revet ost

Fuldkornsbrød

Hvedemel

Salt

Peber

Æg

Rasp

Rapsolie
Køkkenredskaber til chili cheese tops
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 lille gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor skål
1 røreske
3 dybe tallerkener
1 stor gryde
1 spiseske
1 termometer
1 hulske
1 tallerken
Køkkenrulle

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Lille gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Stor røreskål

Røreske

Dyb tallerken

Stor gryde

Spiseske

Stegetermometer

Hulske

Middagstallerken

Køkkenrulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Oste-massen:
3.
Skyl broccolien. Kom vand i bunden af en gryde, og bring vandet i kog ved høj varme. Kom broccolien i det kogende vand, og lad den koge i cirka 3 minutter, til den er mør, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
4.
Tag broccolien op af gryden, og lad den køle lidt af.
5.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chili og broccoli meget fint.
6.
Tag et rivejern. Riv cheddarost på den grove side af rivejernet.
7.
Tag en stor skål. Kom revet ost, revet cheddarost, hakket chili og broccoli i skålen, og bland det sammen.
8.
Tag skorpen af franskbrødet, og smid dem ud. Smuldr det bløde brød til helt små krummer. Kom krummerne i skålen, og bland det hele sammen.
9.
Saml 12 kugler af oste-massen. Pres dem godt sammen, så de ikke går fra hinanden.
Panere oste-kuglerne:
10.
Tag tre dybe tallerkener. Slå et æg ud i en kop, og kom det derefter over i dyb tallerken nr 1. Slå endnu et æg ud, og kom det op i tallerkenen til det første æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dem sammen med en gaffel. Se videoen.
11.
Kom hvedemel, salt og peber i dyb tallerken nr. 2, og rør det sammen.
12.
Kom rasp i dyb tallerken nr. 3.
13.
Rul først kuglerne i melet. Vend dem så i ægget, og rul dem til sidste i tallerkenen med rasp. Kram kuglerne med hånden, så raspen bliver trykket godt fast om ostekuglen.
Friturestege oste-kuglerne:
14.
Varm en gryde med olie op til 180 grader. Brug et termometer, til at finde ud af, om temperaturen er rigtig.
15.
Læg forsigtigt ostekuglerne ned i den varme olie med en ske. Steg dem, til de er gyldenbrune.
16.
Tag dem op af olien med en hulske, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 837 kJ / 200 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 63 %
Heraf mættet fedt: 14,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer