
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Bygotto
Bygotto
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Har du nogensinde smagt en lækker cremet italiensk risotto? Det smager himmelsk! Her får du en version med et twist - nemlig en ‘otto’ uden ris.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bygotto
Bygotto:
1 porre
1 ½ porre
½ porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 dl persille
3 dl persille
1 dl persille
3 ½ dl perlebyg
5 ¼ dl perlebyg
1 ¾ dl perlebyg
1 spsk. olie
2 spsk. olie
4½ dl vand
6¾ dl vand
2¼ dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
50 g parmesanost
75 g parmesanost
25 g parmesanost
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber

Porre

Gulerod

Hvidløg

Citron

Persille

Perlebyg

Olie - smagsneutral

Vand

Grøntsagsbouillon

Parmesanost

Salt

Peber
Køkkenredskaber til bygotto
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 citronpresser
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stor skål
1 dørslag
1 stor gryde
1 grydeske

Decilitermål

Spiseske

Køkkenvægt

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Rivejern

Citruspresser

Lille røreskål

Viskestykke

Stor røreskål

Dørslag

Stor gryde

Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered grøntsagerne:
3.
Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter. Se videoen.
Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porrene. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porrene. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter. Se videoen.
4.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
Skræl guleroden, og skær den i små tern. Se videoen.
5.
Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.
6.
Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
Skyl citronerne, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
7.
Skær citronen over, og pres saften af den. Se videoen.
Skær citronerne over, og pres saften af dem. Se videoen.
Skær citronen over, og pres saften af den ene halvdel.
Se videoen.
Se videoen.
8.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
Bygotto:
9.
Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
10.
Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
11.
Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
12.
Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
13.
Tilsæt citronsaft, vand og bouillon, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
14.
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1410 kJ / 337 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer