- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Bygotto
Bygotto
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Har du nogensinde smagt en lækker cremet italiensk risotto? Det smager himmelsk! Her får du en version med et twist - nemlig en ‘otto’ uden ris.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bygotto
Bygotto:
1 porre
1 ½ porre
½ porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 dl persille
3 dl persille
1 dl persille
3 ½ dl perlebyg
5 ¼ dl perlebyg
1 ¾ dl perlebyg
1 spsk. olie
2 spsk. olie
4½ dl vand
6¾ dl vand
2¼ dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
50 g parmesanost
75 g parmesanost
25 g parmesanost
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
Porre
Gulerod
Hvidløg
Citron
Persille
Perlebyg
Olie - smagsneutral
Vand
Grøntsagsbouillon
Parmesanost
Salt
Peber
Køkkenredskaber til bygotto
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 citronpresser
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stor skål
1 dørslag
1 stor gryde
1 grydeske
Decilitermål
Spiseske
Køkkenvægt
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Rivejern
Citruspresser
Lille røreskål
Viskestykke
Stor røreskål
Dørslag
Stor gryde
Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered grøntsagerne:
3.
4.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
Skræl guleroden, og skær den i små tern. Se videoen.
5.
6.
7.
Se videoen.
8.
Bygotto:
9.
10.
11.
Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
12.
13.
Tilsæt citronsaft, vand og bouillon, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1410 kJ / 337 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer