- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Bulgursalat med rodfrugter
Bulgursalat med rodfrugter
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Bulgursalat er nemt at lave med GoCooks opskrift. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.
Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bulgursalat med rodfrugter
Bulgur:
6 dl vand
9 dl vand
3 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
4 dl bulgur (200 g)
3 dl bulgur (300 g)
2 dl bulgur (100 g)
Til fyld
7-8 gulerødder (500 g.)
10-12 gulerødder (750 g.)
3-4 gulerødder (250 g.)
5-6 pastinakker (500 g.)
8-10 pastinakker (750 g.)
2-3 pastinakker (250 g.)
2 porrer
3 porrer
1 porre
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
4 tsk. karry
6 tsk. karry
2 tsk. karry
Ca. 2 dl vand
Ca. 3 dl vand
Ca. 1 dl vand
4 spsk. æbleeddike
6 spsk. æbleeddike
2 spsk. æbleeddike
3-4 æbler
4-6 æbler
1-2 æbler
Vand
Salt
Bulgur
Gulerod
Pastinak
Porre
Olie - smagsneutral
Karry
Æblecidereddike
Æble
Køkkenredskaber til bulgursalat med rodfrugter
2 mellem gryder
2 grydelåg
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 stor skål
1 røreske
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 grydeske
Mellem gryde
Grydelåg
Kartoffelskræller
Urtekniv
Skærebræt
Stor røreskål
Røreske
Måleskeer
Decilitermål
Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bulgur:
3.
Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Se videoen.
4.
5.
Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
6.
Til salaten:
7.
Vask og skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
8.
Vask og skræl pastinakkerne, og skær dem i små tern. Se videoen.
9.
Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Se videoen.
Rens porren. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porren grundigt. Skær porren i tynde ringe. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2694 kJ / 641 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer