Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Se videoen.

4.

Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.

5.

Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Se videoen.

6.

Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.

7.

Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.

8.

Bland dressingen sammen med rødkål og æble.

9.

Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.

10.

Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Se videoen.

11.

Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Se videoen.

12.

Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

13.

Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.

14.

Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Se videoen.

15.

Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.

16.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

17.

Hak persillen, og rør den i urtemosen.

18.

Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.

19.

Rist brødskiverne på en brødrister.

20.

Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 3304 kJ / 787 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Mose

Mose

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min