
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Boller i karry med æble
Boller i karry med æble
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Get ready to rumble med en en dansk klassiker! Opskriften på boller i karry til dig fra GoCook. Og med ekstra smag fra danske æbler. Så bliver hele din familie so happy. Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.
Tip: Servér med spidskålssalat til fra GoCook
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller i karry med æble
Kødboller:
2 l. vand til kogning
3 l. vand til kogning
1 l. vand til kogning
1 tsk. salt til kogning
1 ½ tsk. salt til kogning
½ tsk. salt til kogning
2 løg
3 løg
1 løg
400 g. hakket gris og kalv
600 g. hakket gris og kalv
200 g. hakket gris og kalv
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt til kogning
½ tsk. salt til kogning
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
½ knivspids peber
2 spsk. havregryn
3 spsk. havregryn
1 spsk. havregryn
Ris:
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Karrysovs:
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 æble
1 ½ æble
½ æble
2 løg
3 løg
1 løg
50 g. smør
75 g. smør
25 g. smør
3 tsk. karry
4 ½ tsk. karry
1 ½ tsk. karry
1 tsk. stødt gurkemeje
1 ½ tsk. stødt gurkemeje
½ tsk. stødt gurkemeje
5 spsk. hvedemel
7 ½ spsk. hvedemel
2 ½ spsk. hvedemel
4 dl. kogevand fra kødbollerne
6 dl. kogevand fra kødbollerne
2 dl. kogevand fra kødbollerne
3 dl. mælk
4 ½ dl. mælk
1 ½ dl. mælk
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
½ knivspids peber

Vand

Salt

Løg

Hakket gris og kalv

Gulerod

Æg

Peber

Havregryn

Ris (parboiled)

Squash

Æble

Smør

Karry

Gurkemeje (stødt)

Hvedemel

Kogevand

Mælk

Grøntsagsbouillon
Køkkenredskaber til boller i karry med æble
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
3 spiseskeer
1 stor gryde med låg
1 stor skål
1 røreske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 kartoffelskræller
1 kop
1 stor tallerken
1 glas
1 hulske
1 dørslag
1 mellemstor gryde med låg
1 stor skarp kniv
1 lille gryde med låg
1 spatel
1 piskeris

Decilitermål

Teske

Køkkenvægt

Spiseske

Stor gryde

Stor røreskål

Røreske

Urtekniv

Skærebræt

Rivejern

Kartoffelskræller

Kop

Middagstallerken

Glas

Hulske

Dørslag

Mellem gryde

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille gryde

Spatel

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødbollerne:
3.
Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
4.
Pil løgene, og riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
Pil løgene, og riv det på den grove side af et rivejern. Se videoen.
Pil løget, og riv det på den grove side af et rivejern. Se videoen.
5.
Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
7.
Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Vask hænder. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen med kød. Vask hænder. Se videoen.
8.
Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
9.
Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
10.
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
11.
Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
Koge ris:
12.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.
Karrysovs med æble:
13.
Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
14.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
15.
Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens. Se videoen.
16.
Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Se videoen.
17.
Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Se videoen.
18.
Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
19.
Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
20.
Kom grøntsagsbouillonen, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
21.
Smag sovsen til med salt og peber. Se videoen.
Smag sovsen til med salt og peber. Se videoen.
22.
Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
23.
Server dine boller i karry med kogte ris til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2761 kJ / 660 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer