- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Boller i karry med æble
Boller i karry med æble
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Get ready to rumble med en en dansk klassiker! Opskriften på boller i karry til dig fra GoCook. Og med ekstra smag fra danske æbler. Så bliver hele din familie so happy. Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.
Tip: Servér med spidskålssalat til fra GoCook
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller i karry med æble
Kødboller:
2 l. vand til kogning
3 l. vand til kogning
1 l. vand til kogning
1 tsk. salt til kogning
1 ½ tsk. salt til kogning
½ tsk. salt til kogning
2 løg
3 løg
1 løg
400 g. hakket gris og kalv
600 g. hakket gris og kalv
200 g. hakket gris og kalv
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt til kogning
½ tsk. salt til kogning
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
½ knivspids peber
2 spsk. havregryn
3 spsk. havregryn
1 spsk. havregryn
Ris:
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Karrysovs:
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 æble
1 ½ æble
½ æble
2 løg
3 løg
1 løg
50 g. smør
75 g. smør
25 g. smør
3 tsk. karry
4 ½ tsk. karry
1 ½ tsk. karry
1 tsk. stødt gurkemeje
1 ½ tsk. stødt gurkemeje
½ tsk. stødt gurkemeje
5 spsk. hvedemel
7 ½ spsk. hvedemel
2 ½ spsk. hvedemel
4 dl. kogevand fra kødbollerne
6 dl. kogevand fra kødbollerne
2 dl. kogevand fra kødbollerne
3 dl. mælk
4 ½ dl. mælk
1 ½ dl. mælk
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
½ knivspids peber
Vand
Salt
Løg
Hakket gris og kalv
Gulerod
Æg
Peber
Havregryn
Ris (parboiled)
Squash
Æble
Smør
Karry
Gurkemeje (stødt)
Hvedemel
Kogevand
Mælk
Grøntsagsbouillon
Køkkenredskaber til boller i karry med æble
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
3 spiseskeer
1 stor gryde med låg
1 stor skål
1 røreske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 kartoffelskræller
1 kop
1 stor tallerken
1 glas
1 hulske
1 dørslag
1 mellemstor gryde med låg
1 stor skarp kniv
1 lille gryde med låg
1 spatel
1 piskeris
Decilitermål
Teske
Køkkenvægt
Spiseske
Stor gryde
Stor røreskål
Røreske
Urtekniv
Skærebræt
Rivejern
Kartoffelskræller
Kop
Middagstallerken
Glas
Hulske
Dørslag
Mellem gryde
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille gryde
Spatel
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødbollerne:
3.
Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
4.
5.
Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
7.
Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Vask hænder. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen med kød. Vask hænder. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
Koge ris:
12.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.
Karrysovs med æble:
13.
Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
14.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
15.
Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens. Se videoen.
16.
17.
18.
19.
20.
Kom grøntsagsbouillonen, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
21.
Smag sovsen til med salt og peber. Se videoen.
Smag sovsen til med salt og peber. Se videoen.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2761 kJ / 660 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer