- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Blomkålsdeller med bulgursalat
Blomkålsdeller med bulgursalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvorfor er det kun kød, der får lov til at blive lavet til fars og stegt på panden?? Det slutter nu, med de her lækre blomkålsdeller - de smager nemlig også ret fantastisk med deres sprøde stegeskorpe og frikadelle-look.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålsdeller med bulgursalat
Citrondressing:
2 dl purløg
3 dl purløg
1 dl purløg
2 citroner
3 citroner
1 citron
3 dl yoghurt naturel
4½ dl yoghurt naturel
1½ dl yoghurt naturel
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivdspids peber
Blomkålsdeller
½ blomkål
¾ blomkål
¼ blomkål
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 dl. persille
½ dl. persille
3 æg
4 ½ æg
1 ½ æg
120 g grahamsmel (ca. 2 dl)
180 g grahamsmel (ca. 3 dl)
60 g grahamsmel (ca. 1 dl)
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ dl olie
¾ dl olie
¼ dl olie
Bulgursalat
200 g bulgur, fuldkorn
300 g bulgur, fuldkorn
100 g bulgur, fuldkorn
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 dl persille
3 dl persille
1 dl persille
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Tilbehør
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Purløg
Citron
Yoghurt naturel
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Blomkål
Gulerod
Løg
Hvidløg
Persille
Æg
Grahamsmel
Bulgur
Peberfrugt
Forårsløg
Eddike - lagereddike
Rugbrød
Køkkenredskaber til blomkålsdeller med bulgursalat
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
3 skærebrætter
3 store skarpe knive
1 rent viskestykke
1 rivejern
1 citruspresser
2 små skåle
3 spisesskeer
3 spiseskeer
3 spiseskeer
1 kartoffelskræller
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
1 dørslag
1 stavblender
3 røreskeer
1 lille gryde
1 stegepande
1 paletkniv
1 brødrister
1 hvidløgspresser
Decilitermål
Teske
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Viskestykke
Rivejern
Citruspresser
Lille røreskål
Spiseske
Kartoffelskræller
Mellem gryde
Grydelåg
Dørslag
Stavblender
Røreske
Lille gryde
Stegepande
Paletkniv
Brødrister
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Citrondressing:
3.
Kom koldt vand i en skål, og skyl purløg. Skift vand, og skyl også persille til blomkålsdeller og bulgursalat. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke.
4.
5.
6.
7.
Blomkålsdeller:
8.
Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.
9.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker. Se videoen.
Skyl, og skræl guleroden. Skær den i mindre stykker. Se videoen.
10.
Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne. Kom salt i gryden. Kog grøntsagerne i cirka 3 minutter.
11.
12.
13.
14.
15.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
16.
Kom grahamsmel, salt og peber i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen på køl, mens du laver bulgursalat.
Bulgursalat:
17.
Kom vand, salt og bulgur i en gryde. Tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser, og kom det op i en skål. Se videoen.
24.
25.
Blomkålsdeller - fortsat:
26.
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.
27.
28.
Tilbehør:
29.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2837 kJ / 678 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer