
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Blomkålsdeller med bulgursalat
Blomkålsdeller med bulgursalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvorfor er det kun kød, der får lov til at blive lavet til fars og stegt på panden?? Det slutter nu, med de her lækre blomkålsdeller - de smager nemlig også ret fantastisk med deres sprøde stegeskorpe og frikadelle-look.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålsdeller med bulgursalat
Citrondressing:
2 dl purløg
3 dl purløg
1 dl purløg
2 citroner
3 citroner
1 citron
3 dl yoghurt naturel
4½ dl yoghurt naturel
1½ dl yoghurt naturel
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivdspids peber
Blomkålsdeller
½ blomkål
¾ blomkål
¼ blomkål
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 dl. persille
½ dl. persille
3 æg
4 ½ æg
1 ½ æg
120 g grahamsmel (ca. 2 dl)
180 g grahamsmel (ca. 3 dl)
60 g grahamsmel (ca. 1 dl)
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ dl olie
¾ dl olie
¼ dl olie
Bulgursalat
200 g bulgur, fuldkorn
300 g bulgur, fuldkorn
100 g bulgur, fuldkorn
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 dl persille
3 dl persille
1 dl persille
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Tilbehør
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød

Purløg

Citron

Yoghurt naturel

Olie - smagsneutral

Salt

Peber

Blomkål

Gulerod

Løg

Hvidløg

Persille

Æg

Grahamsmel

Bulgur

Peberfrugt

Forårsløg

Eddike - lagereddike

Rugbrød
Køkkenredskaber til blomkålsdeller med bulgursalat
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
3 skærebrætter
3 store skarpe knive
1 rent viskestykke
1 rivejern
1 citruspresser
2 små skåle
3 spisesskeer
3 spiseskeer
3 spiseskeer
1 kartoffelskræller
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
1 dørslag
1 stavblender
3 røreskeer
1 lille gryde
1 stegepande
1 paletkniv
1 brødrister
1 hvidløgspresser

Decilitermål

Teske

Køkkenvægt

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Viskestykke

Rivejern

Citruspresser

Lille røreskål

Spiseske

Kartoffelskræller

Mellem gryde

Grydelåg

Dørslag

Stavblender

Røreske

Lille gryde

Stegepande

Paletkniv

Brødrister

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Citrondressing:
3.
Kom koldt vand i en skål, og skyl purløg. Skift vand, og skyl også persille til blomkålsdeller og bulgursalat. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke.
4.
Hak purløget fint.
5.
Skyl, og skrub citronerne. Riv skallen af 1 citron. Se videoen.
6.
Pres saften fra citronerne. Se videoen.
7.
Kom yoghurt, purløg, citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen. Sæt dressingen på køl, til blomkålsdellerne er klar.
Blomkålsdeller:
8.
Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.
9.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker. Se videoen.
Skyl, og skræl guleroden. Skær den i mindre stykker. Se videoen.
10.
Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne. Kom salt i gryden. Kog grøntsagerne i cirka 3 minutter.
11.
Hæld vandet fra de kogte grøntsager og hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.
12.
Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint.
13.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Se videoen.
14.
Hak bladene fra persillen til blomkålsdellerne fint, og kom de hakkede blade op i skålen.
15.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
16.
Kom grahamsmel, salt og peber i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen på køl, mens du laver bulgursalat.
Bulgursalat:
17.
Kom vand, salt og bulgur i en gryde. Tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.
18.
Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom dem op i en skål.
19.
Hak bladene fra persillen til bulgursalaten fint, og kom de hakkede blade op i skålen til peberfrugten.
20.
Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen.
21.
Pres saften fra en halv citron.
Pres saften fra ¾ citron.
Pres saften fra en kvart citron.
22.
Kom bulgur og citronsaft op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.
23.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser, og kom det op i en skål. Se videoen.
24.
Kom olie, eddike og salt i skålen til hvidløget. Rør sammen.
25.
Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.
Blomkålsdeller - fortsat:
26.
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.
27.
Kom en stor spiseskefuld af blomkålsfarsen på stegepanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden.
28.
Steg blomkålsdellerne i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side.
Tilbehør:
29.
Læg rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider. Servér blomkålsdellerne med bulgursalat og ristet rigbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2837 kJ / 678 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer