- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Blødkogte æg
Blødkogte æg
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
I et blødkogt æg er hviden fast, men æggeblommen er stadig flydende. Mange spiser blødekogte æg til morgenmad eller som brunch. Blødkogte æg skal koge i cirka 4-5 minutter og med vores opskrift får du et perfekt resultat.
Du skal dog være opmærksom på, at store æg skal koge længere tid end små æg. Kolde æg skal koge længere tid end æg, der har stuetemperatur.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blødkogte æg
1-5 æg
ca. ½ l. vand
1 tsk. salt
Æg
Vand
Salt
Køkkenredskaber: til blødkogte æg
1 lille gryde
1 spiseske eller 1 lille sigte
1 par grydelapper
1 dørslag
1-5 teskeer
Evt. 1-5 æggebægre
Lille gryde
Kødnål
Spiseske
Grydelapper
Dørslag
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogning af æg:
3.
Bring vand i kog i en gryde, så der er 4-5 centimeter vand i bunden af gryden. Hvis du bruger mindre vand, skal du passe på, at gryden ikke koger tør.
4.
Skru op på høj varme og tilsæt salt.
5.
Prik eventuelt æggene med en kødnål i begge ender, så de ikke revner under kogning.
6.
Skru ned på lav varme, så vandets temperatur er under kogepunktet.
7.
Læg æggene forsigtigt ned i det kogende vand med en ske eller i en lille sigte. Læg låg på.
8.
Kog æggene i 4-5 minutter.
Anret æggene
9.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld forsigtigt æggene op i dørslaget.
10.
Kom koldt vand over æggene et øjeblik.
11.
Anret æggene i æggebægre og spis dem med en ske.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 309 kJ / 74 kcal
Protein: 36 %
Kulhydrat: 2 %
Fedt: 61 %
Kostfibre: 0 %