- >
- Opskrifter >
- Madpakker >
- Bagværk til madpakken >
- Argentinske empanadas
Argentinske empanadas
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

I Argentina elsker de empanadas. De kan være med kødsovs og lidt hakket hårdkogt æg. Eller det kan være empanadas som her i opskriften - helt simplet med en skive ost og skinke. Empanadas betyder egentligt bare 'pakket ind' eller 'overtrukket med brød'. Empanadas er lige til at hapse og tage med, når du skal være aktiv eller bare vil give din madpakke et pift.
Portionen giver cirka 25 empanadas, og de kan gemmes i fryseren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til argentinske empanadas
Dej:
6 dl hvedemel
100 g. smør
3 æg
1 tsk. salt
Fyld:
25 skiver ost
25 skiver skinke
Til pensling:
1 dl koldt vand
1 æg

Hvedemel

Smør

Æg

Salt

Skæreost

Skinke (skiveskåret)

Vand
Køkkenredskaber: til argentinske empanadas
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 kniv
1 teske
1 spiseske
1 kagerulle
1 skål, ca. 10 cm i diameter
2 små skåle
1 piskeris
2 bageplader
2 stk. bagepapir
1 bagepensel

Målebæger

Køkkenvægt

Stor røreskål

Kniv bestik

Teske

Spiseske

Kagerulle

Lille røreskål

Lille røreskål

Piskeris

Bageplade

Bagepapir

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt salt. Se videoen.
5.
6.
Form empanadas:
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Pensel og bag empanadas:
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 724 kJ / 173 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 24 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 5,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer