- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Ærtecreme
Ærtecreme
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem
Ærter har mange ansigter. De kan smage kedeligt, når de er udkogte og smage friskt og skønt lige fra bælgen. I denne opskrift er de frosne til at begynde med og ender med at blive en spændende og frisk snack. Bland dem med lidt chili og yoghurt, så har du en sjov grøn snack eller forret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ærtecreme
Ingredienser
2 dl fine grønne ærter (frosne)
3 dl fine grønne ærter (frosne)
1 dl fine grønne ærter (frosne)
2 spsk græsk yoghurt 4-10 %
3 spsk græsk yoghurt 4-10 %
1 spsk græsk yoghurt 4-10 %
Salt
Peber
Til pynt
1 forårsløg
1-2 forårsløg
1/2 forårsløg
½ rød chili
3/4 rød chili
1/4 rød chili
Ærter
Græsk yoghurt
Salt
Peber
Forårsløg
Chili
Køkkenredskaber til ærtecreme
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 mellem skål
1 blender
1 målebæger
1 sæt måleskeer
Urtekniv
Skærebræt
Røreske
Mellem røreskål
Målebæger
Måleskeer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hæld ærterne i en skål og lad dem tø op i køleskabet. Du kan også hælde dem i en skål og hælde varmt vand over fra en elkedel. Lad ærterne stå i 5 minutter.
4.
5.
6.
7.
Skyl forårsløget og skær rod og top af. Skær forårsløget i tynde ringe og drys dem over ærtecremen. Se videoen.
Skyl forårsløget og skær rod og top af. Skær forårsløget i tynde ringe og drys dem over ærtecremen. Se videoen.
Skyl forårsløget og skær rod og top af. Skær forårsløget i tynde ringe og drys det over ærtedippen. Se videoen.
8.
Eventuelt: Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne og de hvide sidevægge fra chilien. Hak chili meget fint, og kom den over ærtecremen. Se videoen.
Eventuelt: Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne og de hvide sidevægge fra chilien. Hak chili meget fint, og kom den over ærtecremen. Se videoen.
Eventuelt: Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne og de hvide sidevægge fra chilien. Hak chili meget fint, og kom den over ærtecremen. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 152 kJ / 36 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer