
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Æggesalat
Hjemmelavet æggesalat
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lav din egen lækre æggesalat derhjemme! Den cremede konsistens og den skønne smag af æg gør den perfekt til sandwich, på rugbrød eller på påskebordet. Det er vigtigt, at dine æg er hårdkogte. Ellers bliver din æggesalat meget flydende. Du kan også tilføje et halvt æble i små tern for at give salaten lidt sprødhed.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æggesalat
Æggesalat
4 æg
6 æg
2 æg
2 spsk. cremefraiche (18 %)
3 spsk. cremefraiche (18 %)
1 spsk. cremefraiche (18 %)
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. karrypulver
1 ½ tsk. karrypulver
½ tsk. karrypulver
½ tsk. gurkemeje
¾ tsk. gurkemeje
¼ tsk. gurkemeje
½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk.
½ knsp. peber
1 knsp. peber
½ knsp. peber
Evt. 3 spsk. purløg, dild eller karse
Evt. 3 spsk. purløg, dild eller karse
evt. 1 spsk. purløg, dild eller karse
Tilbehør:
4 skiver rugbrød, franskbrød eller flute
6 skiver rugbrød, franskbrød eller flute
2 skiver rugbrød, franskbrød eller flute

Æg

Creme fraiche

Mayonnaise

Karry

Gurkemeje (stødt)

Salt

Peber

Purløg

Rugbrød
Køkkenredskaber: til æggesalat
1 lille gryde
1 grydelåg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skål
1 spiseske
1 sæt måleskeer

Lille gryde

Grydelåg

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille røreskål

Spiseske

Måleskeer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æggesalat:
3.
Hæld vand i en gryde, så det lige kan dække æggene. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog æggene i cirka 9-10 minutter. Se videoen.
Hæld vand i en gryde, så det lige kan dække æggene. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog æggene i cirka 9-10 minutter. Se videoen.
Hæld vand i en gryde, så det lige kan dække æggene. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog æggene i cirka 9-10 minutter. Se videoen.
4.
Hæld det kogende vand fra ned i vasken. Hæld væk fra dig selv. Hæld koldt vand over æggene, og pil dem.
5.
Kom cremefraiche, mayonnaise, karrypulver og gurkemeje op i skålen, og rør æggesalaten sammen med en teske.
6.
Smag til med salt og peber.
7.
Skær æggene i tern, og bland dem i dressingen.
8.
Server din æggesalat på rugbrød, franskbrød eller flute.
9.
Klip karsen af eller pluk et par duske dild. Skyl dem, og pynt æggesalaten med urterne. Se videoen.
10.
Tip: Hvis du kommer krydderurterne (purløg, dild eller karse) direkte i dressingen, så kan æggesalaten kun holde sig et døgn i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1012 kJ / 241 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 3,1 g
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer