- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Æbleskiver med æblemarmelade
Æbleskiver med æblemarmelade
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Æbleskiven fik sit navn, fordi der var æbler indeni engang. Først var det hele æblestykker, og senere blev det en lille klat æblemarmelade, der gemte sig inde i midten af æbleskiven. Faktisk kom man alt muligt forskelligt i æbleskiverne i 1800-tallet - fx risengrød, svesker og nødder. Hvilke lækre sager kunne vi komme i æbleskiverne i dag?
Portionen giver cirka 40 æbleskiver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbleskiver med æblemarmelade
Æblemarmelade:
½ kg. æbler
¼ dl. vand
25 g. sukker
½ tsk. vaniljesukker
Dej:
4 æg
1 citron, usprøjtet (skallen)
3 dl. sødmælk
150 g. mel
1 tsk. kardemomme
Smør til bagning
Æble
Vand
Sukker
Vaniljesukker
Æg
Citron
Sødmælk
Hvedemel
Kardemomme (stødt)
Smør
Køkkenredskaber til æbleskiver med æblemarmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stavblender
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 store skåle
1 rivejern
1 røreske
1 håndmixer
1 æbleskivepande
1 kødnål eller grillspyd
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Stavblender
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Rivejern
Røreske
Håndmixer
Æbleskivepande
Kødnål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblemarmelade:
3.
Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tern. Se videoen.
4.
5.
Dej:
6.
Del ægget i hvider og blommer i hver sin skål. Se videoen.
7.
8.
9.
Steg æbleskiverne:
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 230 kJ / 55 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt 2,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer