- Hjem >
- Opskrifter >
- Sæson >
- Højtider >
- Jul >
- Æbler med gelé
Æbler med gelé
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
 
For nogle år siden, kunne man ikke tage til fest i forsamlingshuset og få serveret steg uden, at der blev serveret æbler med gelé til. Vi har glemt den lidt, den her gamle ret, som fuldender måltidet med steg, kartofler og sovs med sin søde smag og sjove udseende.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbler med gelé
Ingredienser
2 æbler
3 æbler
1 æble
¼ citron
½ citron
½ l. vand
1 l. vand
¼ l. vand
1 dl. sukker
2 dl. sukker
½ dl. sukker
½ knivspids vaniljepulver
1 knivspids vaniljepulver
¼ knivspids vaniljepulver
4 spsk. ribsgelé
6 spsk. ribsgelé
2 spsk. ribsgelé
 
Æble
 
Citron
 
Vand
 
Sukker
 
Vaniljepulver
 
Ribsgele
Køkkenredskaber til æbler med gelé
1 decilitermål
1 spiseske
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 citruspresser
1 mellemstor gryde med låg
1 tallerken
 
Decilitermål
 
Spiseske
 
Skærebræt
 
Kartoffelskræller
 
Citruspresser
 
Mellem gryde
 
Middagstallerken
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kog æblerne:
3.
4.
5.
6.
Fyld æblerne:
7.
Tag så æblerne op af sukkerlagen, kom dem på en tallerken, og kom en spiseske ribsgele i hver af fordybningerne på æblerne.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 790 kJ / 189 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 1 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
