
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Æbler med gelé
Æbler med gelé
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

For nogle år siden, kunne man ikke tage til fest i forsamlingshuset og få serveret steg uden, at der blev serveret æbler med gelé til. Vi har glemt den lidt, den her gamle ret, som fuldender måltidet med steg, kartofler og sovs med sin søde smag og sjove udseende.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbler med gelé
Ingredienser
2 æbler
3 æbler
1 æble
¼ citron
½ citron
½ l. vand
1 l. vand
¼ l. vand
1 dl. sukker
2 dl. sukker
½ dl. sukker
½ knivspids vaniljepulver
1 knivspids vaniljepulver
¼ knivspids vaniljepulver
4 spsk. ribsgelé
6 spsk. ribsgelé
2 spsk. ribsgelé

Æble

Citron

Vand

Sukker

Vaniljepulver

Ribsgele
Køkkenredskaber til æbler med gelé
1 decilitermål
1 spiseske
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 citruspresser
1 mellemstor gryde med låg
1 tallerken

Decilitermål

Spiseske

Skærebræt

Kartoffelskræller

Citruspresser

Mellem gryde

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kog æblerne:
3.
Skyl og skræl æblerne. Halver dem og fjern kernehuset, så du har en lille fordybning i æblerne. Det kan du nemt gøre med den spidse ende af din skrællekniv. Ellers brug en lille skarp kniv.
Skyl og skræl æblet. Halver det og fjern kernehuset, så du har en lille fordybning i æblet. Det kan du nemt gøre med den spidse ende af din skrællekniv. Ellers brug en lille skarp kniv.
4.
Pres saften fra ¼ citron. Kom saften op i en mellemstor gryde. Se videoen.
Pres saften fra ½ citron. Kom saften op i en mellemstor gryde. Se videoen.
5.
Kom vand, sukker, vaniljepulver og æbler op i gryden.
6.
Varm det op ved middel varme, indtil det koger. Lad det koge i 5 minutter. Rør hele tiden en lille smule i det, så det ikke brænder på.
Fyld æblerne:
7.
Tag så æblerne op af sukkerlagen, kom dem på en tallerken, og kom en spiseske ribsgele i hver af fordybningerne på æblerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 790 kJ / 189 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 1 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer