
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- 3 x hummus
Hummus med tre farver
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du laver 1 hummus og får 3 x hummus?? Hvordan? Jo, del hummus-portionen i tre, tilsæt forskellig smag til de tre portioner og vupti, så har du 3 x hummus af 1 opskrift.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til 3 x hummus
Hummus:
1 brik kikærter (ca. 230 g.)
1 fed hvidløg
½ citron
½ tsk. salt
½ dl. olivenolie
1 spsk. tahin
50 g. soltørrede tomater
½ dl. persille

Kikærter (brik)

Hvidløg

Citron

Salt

Jomfruolivenolie

Tahin

Soltørrede tomater

Persille
Køkkenredskaber til 3 x hummus
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 dørslag
1 blender
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 citruspresser

Decilitermål

Teske

Spiseske

Dørslag

Søjleblender

Skærebræt

Urtekniv

Lille røreskål

Viskestykke

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hummus:
3.
Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.
4.
Pil hvidløget.
5.
Skær citronen over. Pres saften fra ½ citron. Se videoen.
6.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
7.
Hak persillen fint. Se videoen.
8.
Kom kikærter, hvidløg, citronsaft, salt, olie og tahin i en blender. Blend i ca. 1 minut, til der ikke er flere klumper.
9.
Hvis du vil have din hummus lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseskefulde olie mere i.
10.
Del hummussen op i tre lige store portioner i hver sin skål.
Hummus med soltørrede tomater:
11.
Blend den ene portion med soltørrede tomater.
Hummus med persille:
12.
Rør hakket persille i den anden portion.
13.
Smag dine 3 x hummus til med salt, olie og citron.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1025 kJ / 245 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer