Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hummus:

3.

Hæld vandet fra kikærterne ned i en si. Skyl kikærterne i koldt vand i cirka 1 minut. Lad vandet dryppe fra.

4.

Pil hvidløget.

5.

Skær citronen over. Pres saften fra ½ citron. Se videoen.

6.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.

7.

Hak persillen fint. Se videoen.

8.

Kom kikærter, hvidløg, citronsaft, salt, olie og tahin i en blender. Blend i ca. 1 minut, til der ikke er flere klumper.

9.

Hvis du vil have din hummus lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseskefulde olie mere i.

10.

Del hummussen op i tre lige store portioner i hver sin skål.

Hummus med soltørrede tomater:

11.

Blend den ene portion med soltørrede tomater.

Hummus med persille:

12.

Rør hakket persille i den anden portion.

13.

Smag dine 3 x hummus til med salt, olie og citron.

Næringsindhold per portion

Energi: 1025 kJ / 245 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 34 %

Fedt: 55 %

Heraf mættet fedt: 0,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min