Svesker

Svesker er blommer, som er tørret i solen eller i en ovn. Nogle svesker har stadig sten i sig, men de fleste har fået dem fjernet. Når sveskerne er tørre, bliver de dampet lidt, så de bliver bløde og saftige. Så er de klar til at spise eller bruge i maden. Mange af de svesker, vi køber, kommer fra Californien.

Svesker har et naturligt højt indhold af kalium og fibre og indeholder ingen fedt. Det er derfor en god snack.

Svesker smager også godt i mange slags mad. Du kan spise dem med grød eller lave dem til en sød sovs. Du kan også bage dem i kager eller bruge dem i desserter. I nogle lande fx i Nordafrika spiser man svesker sammen med kød og grøntsager. Det gør vi også i Danmark til jul, når vi spiser and eller gås. Så putter vi svesker og æbler ind i fuglen, så den får mere smag.

Holdbarhed

1 år på hylden (Uåbnet)

Opbevaring

Svesker er blommer, som er tørret i solen eller i en ovn. Nogle svesker har stadig sten i sig, men de fleste har fået dem fjernet. Når sveskerne er tørre, bliver de dampet lidt, så de bliver bløde og saftige. Så er de klar til at spise eller bruge i maden. Mange af de svesker, vi køber, kommer fra Californien.
Svesker smager godt i mange slags mad. Du kan spise dem med grød eller lave dem til en sød sovs. Du kan også bage dem i kager eller bruge dem i desserter. I nogle lande fx i Nordafrika spiser man svesker sammen med kød og grøntsager. Det gør vi også i Danmark til jul, når vi spiser and eller gås. Så putter vi svesker og æbler ind i fuglen, så den får mere smag.

Retter med svesker

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min