1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Fedtstoffer >
  4. Smør

Smør

Smør er et mejeriprodukt. Smør har en gullig farve og en mild lidt salt smag. Smør er hårdt når du tager det ud af køleskabet, men bliver blødt efetr ½ time på køkkenbrodet. Du kan smøre smør på et stykke brød.

Smør kan du også bruge, når du bager kokoskage og muffins.

Holdbarhed

4 måneder i fryseren

2 måneder i køleskabet (Uåbnet)

1 måned i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Opbevar smør i køleskabet. Lad smørret blive i den emballge den er købt i, eller kom den i en bøtte med låg. Stil ikke smør i direkte sollys. Du kan komme smør i fryseren.

Retter med smør

Brun sovs med opbagning - opbagt brun sovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 21 min

Lasagne med spinat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Fisk med rodfrugtmos og æble

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Cupcakes med oreos

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min