Opbevar salt tørt og i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Her kan salt holde sig i flere år.
- >
- Leksikon>
- Grundsmage>
- Salt smag>
- Salt
Salt
Salt til brug i køkkenet kalder man bordsalt eller køkkensalt, og det er lavet af natriumchlorid.
I køkkenet bruger man typisk groft salt eller fint salt. Salt er én af de fem grundsmage, som vi kan smage på tungen. Salt i selv små mængder kan få andre råvarer til at smage af mere. Husk, at salt i store mængder ikke er sundt, så brug kun lidt salt i din mad.
Tidligere brugte man salt til at konservere mad med. Det var før, man havde køleskabe og frysere. I dag salter man derfor ikke så meget sine madvarer, når de skal holde sig længe.
Man fremstiller salt på forskellige måder. Det kan være ved at hente salte under jorden i miner. Det kan være fra havet, hvor man koger vandet, så kun salten er tilbage. Det kalder man saltsydning, og det har man brugt meget i Danmark. I gamle dage var salt meget dyrt.
Holdbarhed
3 år på hylden