Salt

Salt til brug i køkkenet kalder man bordsalt eller køkkensalt, og det er lavet af natriumchlorid.

I køkkenet bruger man typisk groft salt eller fint salt. Salt er én af de fem grundsmage, som vi kan smage på tungen. Salt i selv små mængder kan få andre råvarer til at smage af mere. Husk, at salt i store mængder ikke er sundt, så brug kun lidt salt i din mad.

Tidligere brugte man salt til at konservere mad med. Det var før, man havde køleskabe og frysere. I dag salter man derfor ikke så meget sine madvarer, når de skal holde sig længe.

Man fremstiller salt på forskellige måder. Det kan være ved at hente salte under jorden i miner. Det kan være fra havet, hvor man koger vandet, så kun salten er tilbage. Det kalder man saltsydning, og det har man brugt meget i Danmark. I gamle dage var salt meget dyrt.

Holdbarhed

3 år på hylden

Opbevaring

Opbevar salt tørt og i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Her kan salt holde sig i flere år. 

Retter med salt

Snobrød med skinke og ost

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Burger med paneret kyllingebøf

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Spiseligt mos - mug cake

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Estragonmayo

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min