Opbevar æbler i køleskabet, eller i et mørkt og koldt rum, her kan de holde sig i 2-4 uger, da køleskabet gør at æbler ikke går lige så hurtigt i forrådnelse. Hvis du opbevarer dine æbler på køkkenbordet, kan de kun holde sig i 1-2 uger.
- >
- Leksikon>
- Frugt og bær>
- Frugter>
- Æbler og pærer>
- Rød Gråsten
Rød Gråsten
Rød gråsten også kaldt Danmarks nationalæble. Godt spiseæble på grund af sin sprødhed, men også rigtig godt at tilberede hele, for eksempel som æbler med gelé, bagte bål-æbler eller til at lave æblechips af.
Smag: Sødt, frugt, mildt, lidt hindbær, lidt blomster
Konsistens: Meget saftigt, sprødt, lidt tyk skræl.
Sæson: sep-okt
Holdbarhed
2 uger på bordet
4 uger i køleskabet