Brune ris (fuldkornsris)

Fuldkornsris er brune ris, hvor skaldelene stadig sidder på riskornet. Den brune skal indeholder mange fuldkorn og vitaminer. Fuldkornsris skal koge længere tid end almindelige ris. Du skal altid koge ris, før du kan spise dem.

Holdbarhed

5 måneder på hylden

7 måneder i køleskabet

Opbevaring

Fuldkornsris indeholder meget olie. De bliver derfor hurtigt harske og får en dårlig smag. Opbevar fuldkornsris i en lufttæt beholder efter du har åbnet for pakken. For eksempel i en køkkenskuffe eller et køkkenskab. Du kan også opbevare fuldkornsris i køleskabet. Her kan de holde sig i længere tid end i et køkkenskab. 

Retter med brune ris (fuldkornsris)

Indisk dahl med grøntsager

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Fransk kyllingegryde

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Albas ceviche fra Ecuador

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Bagt græskar med kødsauce

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min