Portobello

Portobello er en svamp. Det er en brun champignon, der har vokset sig stor. Den smager ligesom champignon. Børst svampen ren med en pensel eller brug en lille kniv. Brug kun meget lidt vand. Hvis svampen bliver meget våd, mister den sin smag. I stedet for portobello kan du bruge champignon.

SMAG:

Umami. Konsistensen er tør og fast.

Holdbarhed

1 år i fryseren

7 dage i køleskabet

Opbevaring

Kom portobello i en papirspose. Opbevar dem i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme svampe i fryseren. Før du kommer dem i fryseren, skal du blancere dem. Det gør du ved at skære dem i grove stykker, og koge dem i cirka 2 minutter. Hæld koldt vand på svampene, og læg dem i en frysepose. Nu er de klar til at komme i fryseren. Svampe, der har været i fryseren, er gode i gryderetter og sovs.