Pommes frites

Pommes frites er lavet af kartofler, som ofte er skrællet og skåret i lange, tynde stykker. Den varme olie gør, at pommes frites bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De smager godt med salt eller andre ting, som man kan drysse over dem. Nogle gange spiser man dem med ketchup, remoulade eller mayonnaise. Pommes frites kommer fra Belgien, men de er også populære i mange andre lande. I England siger man chips til pommes frites, og i USA siger man french fries. Man kan købe pommes frites i butikkerne, som er næsten færdige. Så skal man bare varme dem i ovnen eller i en mikrobølgeovn.

HVORDAN FRITURESTEGER MAN KARTOFLER?

Man skal først varme fritureolie op til 170 grader. Når de aftørrede kartofler bliver sænket ned i den varme olie, så falder temperaturen til 150 grader. Kartoflerne bliver gyldne på oversiden, da der sker Maillard- og karamelliserings-processer. Kartoflerne skal være fint skårne, så de når at blive tilberedt indvendigt, inden de bliver for mørke udenpå.

Holdbarhed

1 år i fryseren (Uåbnet)

Retter med pommes frites

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min