Makrel

Makrellen er en fisk. Kødet er mørkt og har en særlig fed smag. Du kan købe hele makreller og makrel i tomat på dåse. Brug makrel i tomat som pålæg på rugbrød. Husk at vaske hænder når du har rørt ved rå fisk.

 

Smag: Sødt.

Smag, makrel i tomat: Umami.

Holdbarhed

3 måneder i fryseren

1 dag i køleskabet

Opbevaring

Opbevar makrel i køleskabet eller i fryseren. Brug fersk fisk samme dag som du har købt den. I fryseren kan makrel holde sig i op til 3 måneder. Når du skal tø frossen fisk op, skal du gøre det i køleskabet. Makrel på dåse kan du opbevare i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Hvis der er rester, skal du hælde resterne over i en bøtte med låg og sætte den i køleskabet. 

Retter med makrel

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min