Kantarel

En kantarel er en svamp. Hatten er bred og tragtformet. Kantareller har en gul farve. De dufter lidt af abrikos og har en god smag. Børst svampene rene med en blød pensel. Børst fra rodspids og ud langs hatten. Dup kantarellerne med et stykke fugtigt køkkenrulle. Skyl ikke svampene med vand. Hvis du gør det, sætter jorden sig fast og bliver svær at få ud af rillerne under hatten.

Kantareller smager godt i sammenkogte retter.

 

Smag: Umami.

Holdbarhed

1 år i fryseren

7 dage i køleskabet

Opbevaring

Kom kantareller i en papirspose. Opbevar dem i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme svampe i fryseren. Før du kommer dem i fryseren, skal du blancere dem. Det gør du ved at skære dem i grove stykker, og koge dem i cirka 2 minutter. Hæld koldt vand på svampene, og læg dem i en frysepose. Nu er de klar til at komme i fryseren. Svampe, der har været i fryseren, er gode i gryderetter og sovs. 

 

Retter med kantarel

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min