Opbevar æbler i køleskabet, eller i et mørkt og koldt rum, her kan de holde sig i 2-4 uger, da køleskabet gør at æbler ikke går lige så hurtigt i forrådnelse. Hvis du opbevarer dine æbler på køkkenbordet, kan de kun holde sig i 1-2 uger.
- >
- Leksikon>
- Frugt og bær>
- Frugter>
- Æbler og pærer>
- Jonagold/Jonagored
Jonagold/Jonagored
Jonagold - et godt dansk spiseæble, men også lækkert i madlavningen, især i det søde køkken f.eks. i en æbletærte eller tiramisu med æble og kanel. Jonagold er et æble du sagtens kan fryse ned.
Smag: Sødt, friskt, frugt (ananas, honningmelon)
Konsistens: Sprødt og saftigt, mellemtyk skræl
Sæson: Feb-maj
Holdbarhed
2 uger på bordet
4 uger i køleskabet