Grenadine

Grenadine er en sirup, der tilføjer smag og farve til drinks! Den er rød eller lyserød og bruges ofte i cocktails. Grenadine er alkoholfri. Det betyder, at børn også kan nyde den!

Grenadine er traditionelt lavet af granatæblejuice, sukker og vand. Navnet "grenadine" kommer fra det franske ord "grenade", som betyder granatæble. Det er fordi, grenadine oprindeligt blev lavet af granatæbler! Du kan derfor lave din egen grenadine ved at presse saften ud af et granatæble og smage til med sukker.

HVAD KAN MAN BRUGE I STEDET FOR GRENADINE?

Mange af de flasker du kan købe i butikkerne, indeholder ikke nødvendigvis kun granatæble. Man bruger ofte andre frugtsafter såsom solbær. Så derfor kan du også bruge solbærsaft i dine drinks fx mocktails i stedet for grenadine.

Så næste gang du ser en flot og farverig drink, kan det være, at grenadine er en af ingredienserne bag den!

Holdbarhed

2 år (Uåbnet)

2 måneder i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Grenadine kan holde sig i lang tid, men holdbarheden afhænger af, om flasken har været åbnet eller ikke. En uåbnet flaske kan holde sig i 2-3 år. Når flasken er åbnet, så skal den opbevares i køleskab for at bevare friskheden. Hvis din grenadine indeholder masser af fruktosesirup og ingen eller meget lidt granatæble-juice, så behøver den ikke opbevaring i køleskab. Den skal dog stadig være lukket tæt, og den skal stå køligt og væk fra sollys. En åbnet grenadine vil typisk kunne holde sig 1 til 6 måneder.

Retter med grenadine

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min