Bolsjebeder

En bolsjebede er en rodfrugt i familie med rødbeden. Bolsjebeder er mildere i smagen end rødbeder. De smitter heller ikke af, som rødbeder gør.

De er i sæson i efterårs- og vintermånederne.

Den er rund og rødbrunlig udenpå, men når man skærer den over, kan man se, hvorfor den hedder en bolsjebede. Den har nemlig røde og hvide striber indeni, så den ligner et pebermyntebolsje.

Bolsjebeder er flottest, når de er rå eller råmarinerede, men man kan også sagtens stege, bage og koge dem. De bliver bare lidt blege af det. Brug bolsjebeden i en lækker salat, bag dem sammen med andre rodfrugter i ovnen, eller sylt dem som klassiske syltede rødbeder.

Hvis du er heldig at få dem med grøn top på, kan disse også spises, fx i en frisk salat.

Holdbarhed

2 uger på hylden (Uåbnet)

Opbevaring

Bolsjebeder bør opbevares i en lukket pose i køleskabet, hvor de kan holde sig friske i op til flere måneder.

Retter med bolsjebeder

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min