Blomkål, grøn

Grøn blomkål er en grøntsag. Den grønne blomkål er på størrelse med en håndbold, og beskyttes af de grønne blade.
Den minder om den hvide blomkål i udseende og smag. Du kan spise den grønne blomkål rå, kogt og stegt. Du kan også sylte og fermentere blomkål.
Rå og stegt blomkål er sprød og smager lidt af nødder. Kogt blomkål smager lidt sødt.
Grøn blomkål ser flot ud i salat, i tærter og på pizza.

 

Smag: Friskt og bittert

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

Opbevaring

Opbevar blomkål i en plastikpose i køleskabet. Så holder det sig bedst. Opbevar ikke blomkål sammen med tomater, æbler, citroner eller appelsiner. Du kan komme blomkål i fryseren, men så skal du koge dem i 3-4 minutter først.

Retter med blomkål, grøn

Blomkålssuppe med mandler

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Blomkålsdeller med bulgursalat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Tærtemuffins med blomkål

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Blomkålsris

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min