Citron-kylling

Citron-kylling

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her kommer en rigtig mormor-ret, til når der rigtig skal hygges om aftensmaden i weekenden. Server den saftige kylling og verdens lækreste kylle-citron-flødesovs med kogte kartofler. TIP: Brug løvstikke i stedet for persille. Den er svær at skaffe, men hold nu op, hvor den smager godt!

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Kylling:

        • 4 dl. persille
        • 2 citroner, økologisk
        • 2-3 fed hvidløg
        • 2 tsk. salt
        • 2 tsk. peber
        • 1 hel kylling
        • 3 dl. vand

        Sovs: 

        • 1 spsk. smør
        • 2 spsk. hvedemel
        • 3 dl. stegefond
        • ½ dl. fløde 
      • Trin 3 af 18

        Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

      • Trin 4 af 18

        Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 4 dl. persille
      • Trin 5 af 18

        Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 6 af 18

        Riv skallen fra 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen fra en citron.

        • 2 citroner, økologisk
      • Trin 7 af 18

        Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg fint.

        • 2-3 fed hvidløg
      • Trin 8 af 18

        Kom hakket persille, citronskal, hakket hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.

        • 2 tsk. salt
        • 2 tsk. peber
      • Trin 9 af 18

        Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendig og udvendigt. Klik på videoen og se, hvordan du renser en kylling.

        • 1 hel kylling
      • Trin 10 af 18

        Læg kyllingen på ryggen i et olie-smurt ovnfast fad.

      • Trin 11 af 18

        Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med persille-blandingen. Løft skindet forsigtigt af ved brystkødet og kom noget krydderblanding ind under skindet. Vend den om, så den har ryggen opad.

      • Trin 12 af 18

        Halver citronerne og kom dem ind i kyllingen. Hæld vandet ved kyllingen.

        • 3 dl. vand
      • Trin 13 af 18

        Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen i cirka 1 time.

      • Trin 14 af 18

        Tag kyllingen op af fadet og læg den på et skærebræt, så den kan køle lidt af.

      • Trin 15 af 18

        Hæld fonden eller væsken fra fadet igennem en si og ned i en skål.

      • Trin 16 af 18

        Smelt smørret i en lille gryde. Kom mel i og pisk, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fonden lidt ad gangen.

        • 1 spsk. smør
        • 2 spsk. hvedemel
        • 3 dl. stegefond
      • Trin 17 af 18

        Pisk igen, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fløden og varm sovsen igennem. Smag sovsen til med salt og peber.

        • ½ dl. fløde 
      • Trin 18 af 18

        Server kyllingen og sovsen til dit yndlings-tilbehør.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her kommer en rigtig mormor-ret, til når der rigtig skal hygges om aftensmaden i weekenden. Server den saftige kylling og verdens lækreste kylle-citron-flødesovs med kogte kartofler. TIP: Brug løvstikke i stedet for persille. Den er svær at skaffe, men hold nu op, hvor den smager godt!

        Du skal bruge

          Ingredienser 

          Kylling:

          • 4 dl. persille
          • 2 citroner, økologisk
          • 2-3 fed hvidløg
          • 2 tsk. salt
          • 2 tsk. peber
          • 1 hel kylling
          • 3 dl. vand

          Sovs: 

          • 1 spsk. smør
          • 2 spsk. hvedemel
          • 3 dl. stegefond
          • ½ dl. fløde 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål 
          • 1 teske 
          • 1 spiseske 
          • 1 rivejern 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 lille skål 
          • 1 ovnfast fad 
          • 1 si
          • 1 mellemstor skål
          • 1 lille gryde 
          • 1 piskeris 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
          4. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          5. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          6. Riv skallen fra 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen fra en citron.
          7. Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg fint.
          8. Kom hakket persille, citronskal, hakket hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.
          9. Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendig og udvendigt. Klik på videoen og se, hvordan du renser en kylling.
          10. Læg kyllingen på ryggen i et olie-smurt ovnfast fad.
          11. Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med persille-blandingen. Løft skindet forsigtigt af ved brystkødet og kom noget krydderblanding ind under skindet. Vend den om, så den har ryggen opad.
          12. Halver citronerne og kom dem ind i kyllingen. Hæld vandet ved kyllingen.
          13. Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen i cirka 1 time.
          14. Tag kyllingen op af fadet og læg den på et skærebræt, så den kan køle lidt af.
          15. Hæld fonden eller væsken fra fadet igennem en si og ned i en skål.
          16. Smelt smørret i en lille gryde. Kom mel i og pisk, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fonden lidt ad gangen.
          17. Pisk igen, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fløden og varm sovsen igennem. Smag sovsen til med salt og peber.
          18. Server kyllingen og sovsen til dit yndlings-tilbehør.