Citron-kylling
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her kommer en rigtig mormor-ret, til når der rigtig skal hygges om aftensmaden i weekenden. Server den saftige kylling og verdens lækreste kylle-citron-flødesovs med kogte kartofler. TIP: Brug løvstikke i stedet for persille. Den er svær at skaffe, men hold nu op, hvor den smager godt!
Energi-indhold pr. portion
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm laver citronkylling.
Energi-indhold pr. portion
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kylling:
- 4 dl. persille
- 2 citroner, økologisk
- 2-3 fed hvidløg
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- 1 hel kylling
- 3 dl. vand
Sovs:
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 3 dl. stegefond
- ½ dl. fløde
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille skål
- 1 ovnfast fad
- 1 si
- 1 mellemstor skål
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Kylling:
- 4 dl. persille
- 2 citroner, økologisk
- 2-3 fed hvidløg
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- 1 hel kylling
- 3 dl. vand
Sovs:
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 3 dl. stegefond
- ½ dl. fløde
- Trin 3 af 18
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Trin 4 af 18
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 4 dl. persille
- Trin 5 af 18
Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 6 af 18
Riv skallen fra 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen fra en citron.
- 2 citroner, økologisk
- Trin 7 af 18
Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg fint.
- 2-3 fed hvidløg
- Trin 8 af 18
Kom hakket persille, citronskal, hakket hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- Trin 9 af 18
Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendig og udvendigt. Klik på videoen og se, hvordan du renser og steger en kylling.
- 1 hel kylling
- Trin 10 af 18
Læg kyllingen på ryggen i et olie-smurt ovnfast fad.
- Trin 11 af 18
Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med persille-blandingen. Løft skindet forsigtigt af ved brystkødet og kom noget krydderblanding ind under skindet. Vend den om, så den har ryggen opad.
- Trin 12 af 18
Halver citronerne og kom dem ind i kyllingen. Hæld vandet ved kyllingen.
- 3 dl. vand
- Trin 13 af 18
Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen i cirka 1 time.
- Trin 14 af 18
Tag kyllingen op af fadet og læg den på et skærebræt, så den kan køle lidt af.
- Trin 15 af 18
Hæld fonden eller væsken fra fadet igennem en si og ned i en skål.
- Trin 16 af 18
Smelt smørret i en lille gryde. Kom mel i og pisk, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fonden lidt ad gangen.
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 3 dl. stegefond
- Trin 17 af 18
Pisk igen, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fløden og varm sovsen igennem. Smag sovsen til med salt og peber.
- ½ dl. fløde
- Trin 18 af 18
Server kyllingen og sovsen til dit yndlings-tilbehør.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her kommer en rigtig mormor-ret, til når der rigtig skal hygges om aftensmaden i weekenden. Server den saftige kylling og verdens lækreste kylle-citron-flødesovs med kogte kartofler. TIP: Brug løvstikke i stedet for persille. Den er svær at skaffe, men hold nu op, hvor den smager godt!
Du skal bruge
Ingredienser
Kylling:
- 4 dl. persille
- 2 citroner, økologisk
- 2-3 fed hvidløg
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- 1 hel kylling
- 3 dl. vand
Sovs:
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 3 dl. stegefond
- ½ dl. fløde
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille skål
- 1 ovnfast fad
- 1 si
- 1 mellemstor skål
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Riv skallen fra 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen fra en citron.
- Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg fint.
- Kom hakket persille, citronskal, hakket hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.
- Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendig og udvendigt. Klik på videoen og se, hvordan du renser og steger en kylling.
- Læg kyllingen på ryggen i et olie-smurt ovnfast fad.
- Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med persille-blandingen. Løft skindet forsigtigt af ved brystkødet og kom noget krydderblanding ind under skindet. Vend den om, så den har ryggen opad.
- Halver citronerne og kom dem ind i kyllingen. Hæld vandet ved kyllingen.
- Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen i cirka 1 time.
- Tag kyllingen op af fadet og læg den på et skærebræt, så den kan køle lidt af.
- Hæld fonden eller væsken fra fadet igennem en si og ned i en skål.
- Smelt smørret i en lille gryde. Kom mel i og pisk, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fonden lidt ad gangen.
- Pisk igen, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fløden og varm sovsen igennem. Smag sovsen til med salt og peber.
- Server kyllingen og sovsen til dit yndlings-tilbehør.
-