Chilensk quinoa-salat

Chilensk quinoa-salat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel er kommet til Valparaiso i Chile. Han fortæller:

        Efter at have forladt Antarktis, hvor der absolut ikke gror noget som helst, er det rart at være kommet længere mod nord til sommeren her i Valparaiso i Chile. Her er skønne, farverige markeder med masser af lækker, frisk frugt og grøntsager. Så nu er det blevet tid til dejlige salater. Naturligvis med avocado – og så med quinoa, som er blevet dyrket i Andesbjergene i mange tusind år. Super lækkert og fyldt med masser af sund energi og vitaminer.
        Lidt godt brød, en sjat olivenolie og balsamico passer i øvrigt ret godt til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2121 kJ / 507 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 46 %
        • Heraf mættet fedt: 6,2 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 dl quinoa
        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
        • ½ fed hvidløg
        • 20 mandler (25 g.)
        • 1 spsk. olie
        • 6 cherrytomater
        • 1 avocado
        • ½ økologisk appelsin
        • 50 g. gedeost
        • ½ krølsalathoved
        • 1 dl bønnespirer
      • Trin 3 af 20

        Tænd ovnen på 160 grader.

      • Trin 4 af 20

        Kom quinoa i en si, og skyl dem grundigt i koldt vand.

        • 1 dl quinoa
      • Trin 5 af 20

        Kom quinoa i en kasserolle, og tilsæt vand og salt.

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 6 af 20

        Sæt kasserollen på kogepladen, og bring vandet i kog ved høj varme.

      • Trin 7 af 20

        Skru ned for varmen, og lad quinoa koge i cirka 15 minutter.

      • Trin 8 af 20

        Hæld quinoa tilbage i sien, når de er kogt færdige, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.

      • Trin 9 af 20

        Pil hvidløget. Riv det på den fine side af et rivejern, og kom det i det lille skål.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 10 af 20

        Tilsæt mandler og olie, og rør det sammen.

        • 20 mandler (25 g.)
        • 1 spsk. olie
      • Trin 11 af 20

        Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.

      • Trin 12 af 20

        Sæt bagepladen i ovnen, og lad mandlerne bage i 8 minutter.

      • Trin 13 af 20

        Skyl cherrytomater, avocadoen, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salaten.

        • 6 cherrytomater
        • 1 avocado
        • ½ økologisk appelsin
        • ½ krølsalathoved
        • 1 dl bønnespirer
      • Trin 14 af 20

        Skær tomaterne i halve.

      • Trin 15 af 20

        Skær avocadoen over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.

      • Trin 16 af 20

        Riv skallen af appelsinen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen på en citrusfrugt.

      • Trin 17 af 20

        Skær gedeosten i tynde skiver.

        • 50 g. gedeost
      • Trin 18 af 20

        Anret nu salaten i en stor skål. Pluk bladene af krølsalaten, og læg dem i bunden af skålen.

      • Trin 19 af 20

        Kom quinoa ovenpå. Fordel tomater, gedeost, avocado, bønnespirer, mandler og til sidst reven appelsinskal over quinoaen.

      • Trin 20 af 20

        Nu skulle du gerne have en smuk og indbydende salat med smagen af Chile og Sydamerika!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel er kommet til Valparaiso i Chile. Han fortæller:

        Efter at have forladt Antarktis, hvor der absolut ikke gror noget som helst, er det rart at være kommet længere mod nord til sommeren her i Valparaiso i Chile. Her er skønne, farverige markeder med masser af lækker, frisk frugt og grøntsager. Så nu er det blevet tid til dejlige salater. Naturligvis med avocado – og så med quinoa, som er blevet dyrket i Andesbjergene i mange tusind år. Super lækkert og fyldt med masser af sund energi og vitaminer.
        Lidt godt brød, en sjat olivenolie og balsamico passer i øvrigt ret godt til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 dl quinoa
          • 2 dl vand
          • ¼ tsk. salt
          • ½ fed hvidløg
          • 20 mandler (25 g.)
          • 1 spsk. olie
          • 6 cherrytomater
          • 1 avocado
          • ½ økologisk appelsin
          • 50 g. gedeost
          • ½ krølsalathoved
          • 1 dl bønnespirer


          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 si
          • 1 kasserolle
          • 1 låg
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 rivejern
          • 1 spiseske
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 salatskål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 160 grader.
          4. Kom quinoa i en si, og skyl dem grundigt i koldt vand.
          5. Kom quinoa i en kasserolle, og tilsæt vand og salt.
          6. Sæt kasserollen på kogepladen, og bring vandet i kog ved høj varme.
          7. Skru ned for varmen, og lad quinoa koge i cirka 15 minutter.
          8. Hæld quinoa tilbage i sien, når de er kogt færdige, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.
          9. Pil hvidløget. Riv det på den fine side af et rivejern, og kom det i det lille skål.
          10. Tilsæt mandler og olie, og rør det sammen.
          11. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.
          12. Sæt bagepladen i ovnen, og lad mandlerne bage i 8 minutter.
          13. Skyl cherrytomater, avocadoen, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salaten.
          14. Skær tomaterne i halve.
          15. Skær avocadoen over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
          16. Riv skallen af appelsinen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen på en citrusfrugt.
          17. Skær gedeosten i tynde skiver.
          18. Anret nu salaten i en stor skål. Pluk bladene af krølsalaten, og læg dem i bunden af skålen.
          19. Kom quinoa ovenpå. Fordel tomater, gedeost, avocado, bønnespirer, mandler og til sidst reven appelsinskal over quinoaen.
          20. Nu skulle du gerne have en smuk og indbydende salat med smagen af Chile og Sydamerika!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mikkel er kommet til Valparaiso i Chile. Han fortæller:

            Efter at have forladt Antarktis, hvor der absolut ikke gror noget som helst, er det rart at være kommet længere mod nord til sommeren her i Valparaiso i Chile. Her er skønne, farverige markeder med masser af lækker, frisk frugt og grøntsager. Så nu er det blevet tid til dejlige salater. Naturligvis med avocado – og så med quinoa, som er blevet dyrket i Andesbjergene i mange tusind år. Super lækkert og fyldt med masser af sund energi og vitaminer.
            Lidt godt brød, en sjat olivenolie og balsamico passer i øvrigt ret godt til.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2121 kJ / 507 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 39 %
            • Fedt: 46 %
            • Heraf mættet fedt: 6,2 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            • 2 dl quinoa
            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
            • 1 fed hvidløg
            • 40 mandler (50 g.)
            • 2 spsk. olie
            • 12 cherrytomater
            • 2 avocadoer
            • 1 økologisk appelsin
            • 100 g. gedeost
            • 1 krølsalathoved
            • 2 dl bønnespirer
          • Trin 3 af 20

            Tænd ovnen på 160 grader.

          • Trin 4 af 20

            Kom quinoa i en si, og skyl dem grundigt i koldt vand.

            • 2 dl quinoa
          • Trin 5 af 20

            Kom quinoa i en kasserolle, og tilsæt vand og salt.

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 6 af 20

            Sæt kasserollen på kogepladen, og bring vandet i kog ved høj varme.

          • Trin 7 af 20

            Skru ned for varmen, og lad quinoa koge i cirka 15 minutter.

          • Trin 8 af 20

            Hæld quinoa tilbage i sien, når de er kogt færdige, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.

          • Trin 9 af 20

            Pil hvidløget. Riv det på den fine side af et rivejern, og kom det i det lille skål.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 10 af 20

            Tilsæt mandler og olie, og rør det sammen.

            • 40 mandler (50 g.)
            • 2 spsk. olie
          • Trin 11 af 20

            Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.

          • Trin 12 af 20

            Sæt bagepladen i ovnen, og lad mandlerne bage i 8 minutter.

          • Trin 13 af 20

            Skyl cherrytomater, avocadoer, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salaten.

             

            • 12 cherrytomater
            • 2 avocadoer
            • 1 økologisk appelsin
            • 1 krølsalathoved
            • 2 dl bønnespirer
               
          • Trin 14 af 20

            Skær tomaterne i halve.

          • Trin 15 af 20

            Skær avocadoerne over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.

          • Trin 16 af 20

            Riv skallen af appelsinen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen på en citrusfrugt.

          • Trin 17 af 20

            Skær gedeosten i tynde skiver.

            • 100 g. gedeost
          • Trin 18 af 20

            Anret nu salaten i en stor skål. Pluk bladene af krølsalaten, og læg dem i bunden af skålen.

          • Trin 19 af 20

            Kom quinoa ovenpå. Fordel tomater, gedeost, avocado, bønnespirer, mandler og til sidst reven appelsinskal over quinoaen.

          • Trin 20 af 20

            Nu skulle du gerne have en smuk og indbydende salat med smagen af Chile og Sydamerika!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel er kommet til Valparaiso i Chile. Han fortæller:

            Efter at have forladt Antarktis, hvor der absolut ikke gror noget som helst, er det rart at være kommet længere mod nord til sommeren her i Valparaiso i Chile. Her er skønne, farverige markeder med masser af lækker, frisk frugt og grøntsager. Så nu er det blevet tid til dejlige salater. Naturligvis med avocado – og så med quinoa, som er blevet dyrket i Andesbjergene i mange tusind år. Super lækkert og fyldt med masser af sund energi og vitaminer.
            Lidt godt brød, en sjat olivenolie og balsamico passer i øvrigt ret godt til.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 dl quinoa
              • 4 dl vand
              • ½ tsk. salt
              • 1 fed hvidløg
              • 40 mandler (50 g.)
              • 2 spsk. olie
              • 12 cherrytomater
              • 2 avocadoer
              • 1 økologisk appelsin
              • 100 g. gedeost
              • 1 krølsalathoved
              • 2 dl bønnespirer

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 si
              • 1 kasserolle
              • 1 låg
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 rivejern
              • 1 spiseske
              • 1 lille skål
              • 1 røreske
              • 1 bageplade
              • Bagepapir
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 salatskål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tænd ovnen på 160 grader.
              4. Kom quinoa i en si, og skyl dem grundigt i koldt vand.
              5. Kom quinoa i en kasserolle, og tilsæt vand og salt.
              6. Sæt kasserollen på kogepladen, og bring vandet i kog ved høj varme.
              7. Skru ned for varmen, og lad quinoa koge i cirka 15 minutter.
              8. Hæld quinoa tilbage i sien, når de er kogt færdige, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.
              9. Pil hvidløget. Riv det på den fine side af et rivejern, og kom det i det lille skål.
              10. Tilsæt mandler og olie, og rør det sammen.
              11. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.
              12. Sæt bagepladen i ovnen, og lad mandlerne bage i 8 minutter.
              13. Skyl cherrytomater, avocadoer, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salaten.
              14. Skær tomaterne i halve.
              15. Skær avocadoerne over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
              16. Riv skallen af appelsinen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen på en citrusfrugt.
              17. Skær gedeosten i tynde skiver.
              18. Anret nu salaten i en stor skål. Pluk bladene af krølsalaten, og læg dem i bunden af skålen.
              19. Kom quinoa ovenpå. Fordel tomater, gedeost, avocado, bønnespirer, mandler og til sidst reven appelsinskal over quinoaen.
              20. Nu skulle du gerne have en smuk og indbydende salat med smagen af Chile og Sydamerika!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mikkel er kommet til Valparaiso i Chile. Han fortæller:

                Efter at have forladt Antarktis, hvor der absolut ikke gror noget som helst, er det rart at være kommet længere mod nord til sommeren her i Valparaiso i Chile. Her er skønne, farverige markeder med masser af lækker, frisk frugt og grøntsager. Så nu er det blevet tid til dejlige salater. Naturligvis med avocado – og så med quinoa, som er blevet dyrket i Andesbjergene i mange tusind år. Super lækkert og fyldt med masser af sund energi og vitaminer.
                Lidt godt brød, en sjat olivenolie og balsamico passer i øvrigt ret godt til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2121 kJ / 507 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 39 %
                • Fedt: 46 %
                • Heraf mættet fedt: 6,2 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                • 3 dl quinoa
                • 6 dl vand
                • 1 tsk. salt
                • 3 fed hvidløg
                • 60 mandler (75 g.)
                • 3 spsk. olie
                • 18 cherrytomater
                • 3 avocadoer
                • 1 ½ økologisk appelsin
                • 150 g. gedeost
                • 1 ½ krølsalathoved
                • 3 dl bønnespirer
              • Trin 3 af 20

                Tænd ovnen på 160 grader.

              • Trin 4 af 20

                Kom quinoa i en si, og skyl dem grundigt i koldt vand.

                • 3 dl quinoa
              • Trin 5 af 20

                Kom quinoa i en kasserolle, og tilsæt vand og salt.

                • 6 dl vand
                • 1 tsk. salt
              • Trin 6 af 20

                Sæt kasserollen på kogepladen, og bring vandet i kog ved høj varme.

              • Trin 7 af 20

                Skru ned for varmen, og lad quinoa koge i cirka 15 minutter.

              • Trin 8 af 20

                Hæld quinoa tilbage i sien, når de er kogt færdige, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.

              • Trin 9 af 20

                Pil hvidløget. Riv det på den fine side af et rivejern, og kom det i det lille skål.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 10 af 20

                Tilsæt mandler og olie, og rør det sammen.

                • 60 mandler (75 g.)
                • 3 spsk. olie
              • Trin 11 af 20

                Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.

              • Trin 12 af 20

                Sæt bagepladen i ovnen, og lad mandlerne bage i 8 minutter.

              • Trin 13 af 20

                Skyl cherrytomater, avocadoer, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salaten.

                • 18 cherrytomater
                • 3 avocadoer
                • 1½ økologisk appelsin
                • 1½ krølsalathoved
                • 3 dl bønnespirer
              • Trin 14 af 20

                Skær tomaterne i halve.

              • Trin 15 af 20

                Skær avocadoerne over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.

              • Trin 16 af 20

                Riv skallen af appelsinen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen på en citrusfrugt.

              • Trin 17 af 20

                Skær gedeosten i tynde skiver.

                • 150 g. gedeost
              • Trin 18 af 20

                Anret nu salaten i en stor skål. Pluk bladene af krølsalaten, og læg dem i bunden af skålen.

              • Trin 19 af 20

                Kom quinoa ovenpå. Fordel tomater, gedeost, avocado, bønnespirer, mandler og til sidst reven appelsinskal over quinoaen.

              • Trin 20 af 20

                Nu skulle du gerne have en smuk og indbydende salat med smagen af Chile og Sydamerika!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel er kommet til Valparaiso i Chile. Han fortæller:

                Efter at have forladt Antarktis, hvor der absolut ikke gror noget som helst, er det rart at være kommet længere mod nord til sommeren her i Valparaiso i Chile. Her er skønne, farverige markeder med masser af lækker, frisk frugt og grøntsager. Så nu er det blevet tid til dejlige salater. Naturligvis med avocado – og så med quinoa, som er blevet dyrket i Andesbjergene i mange tusind år. Super lækkert og fyldt med masser af sund energi og vitaminer.
                Lidt godt brød, en sjat olivenolie og balsamico passer i øvrigt ret godt til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 dl quinoa
                  • 6 dl vand
                  • 1 tsk. salt
                  • 3 fed hvidløg
                  • 60 mandler (75 g.)
                  • 3 spsk. olie
                  • 18 cherrytomater
                  • 3 avocadoer
                  • 1 ½ økologisk appelsin
                  • 150 g. gedeost
                  • 1 ½ krølsalathoved
                  • 3 dl bønnespirer

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 si
                  • 1 kasserolle
                  • 1 låg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 rivejern
                  • 1 spiseske
                  • 1 lille skål
                  • 1 røreske
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 salatskål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tænd ovnen på 160 grader.
                  4. Kom quinoa i en si, og skyl dem grundigt i koldt vand.
                  5. Kom quinoa i en kasserolle, og tilsæt vand og salt.
                  6. Sæt kasserollen på kogepladen, og bring vandet i kog ved høj varme.
                  7. Skru ned for varmen, og lad quinoa koge i cirka 15 minutter.
                  8. Hæld quinoa tilbage i sien, når de er kogt færdige, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.
                  9. Pil hvidløget. Riv det på den fine side af et rivejern, og kom det i det lille skål.
                  10. Tilsæt mandler og olie, og rør det sammen.
                  11. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.
                  12. Sæt bagepladen i ovnen, og lad mandlerne bage i 8 minutter.
                  13. Skyl cherrytomater, avocadoer, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirer. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller salaten.
                  14. Skær tomaterne i halve.
                  15. Skær avocadoerne over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udstener en avocado.
                  16. Riv skallen af appelsinen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen på en citrusfrugt.
                  17. Skær gedeosten i tynde skiver.
                  18. Anret nu salaten i en stor skål. Pluk bladene af krølsalaten, og læg dem i bunden af skålen.
                  19. Kom quinoa ovenpå. Fordel tomater, gedeost, avocado, bønnespirer, mandler og til sidst reven appelsinskal over quinoaen.
                  20. Nu skulle du gerne have en smuk og indbydende salat med smagen af Chile og Sydamerika!