1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Chilensk ceviche

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chilensk ceviche:

3.

Skræl ingefæren, og riv det på den fine side af et rivejern. Se videoen.

4.

Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet.

5.

Skær skrællen og den hvide del under skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern.
Skær skrællen og den hvide del under skrællen af 1 ½ citron, og skær citronkødet ud i små tern.

6.

Pres saften fra de andre citroner. Se videoen.
Pres saften fra den sidste citron.

Se videoen.

7.

Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.

8.

Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Se videoen.
Skyl grøn og rød peberfrugt og skær dem i tynde strimler. Se videoen.

9.

Pil rødløget, og skær det over på midten. Skær det derefter i tynde strimler. Se videoen.

10.

Kom rødløg og peberfrugt i skålen.

11.

Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.

12.

Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

13.

Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.

14.

Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.

15.

Skyl persille og koriander, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele fint. Se videoen.

16.

Vend persille, koriander, salt og peber rund i cevichen lige inden servering.

Næringsindhold per portion

Energi: 1056 kJ / 253 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 9 %

Fedt: 70 %

Heraf mættet fedt: 2,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Skære peberfrugt i strimler

Skære peberfrugt i strimler

Løg, hakke

Løg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 93 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 22 min