Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rodfrugtmos:

3.

Skyl og skræl knoldsellerien. Skær den i store tern. Se videoen.

4.

Skyl og skræl kartoflerne. Se videoen.

5.

Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.

6.

Kom knoldselleri og kartofler op i en stor gryde, og dæk dem med vand. Kom salt i gryden, og kom låg på.

7.

Kog grøntsagerne ved middelhøj varme i 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er møre og slipper, hvis du stikker i dem med en kniv. Se videoen.

8.

Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne ned i.

9.

Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og brug et piskeris eller en kartoffelmoser til at mose grøntsagerne. Kom smørret og mælken i undervejs, så det bliver til en ensartet masse uden klumper. Se videoen.

10.

Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 824 kJ / 197 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 71 %

Fedt: 12 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min