- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Rodfrugtmos
Rodfrugtmos
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Snyd grøntsager ind i din kartoffelmos uden at du kan smage det! Prøv denne rodfrugtmos med knoldselleri til gryderetter, brændende kærlighed eller lige det, som du godt kan lide.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtmos
Rodfrugtmos:
700 g. knoldselleri
1050 g. knoldselleri
350 g. knoldselleri
500 g. kartofler (melede)
750 g. kartofler (melede)
250 g. kartofler (melede)
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
10 g. smør
15 g. smør
5 g. smør
1 dl. mælk
1½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Knoldselleri
Kartofler - melede
Salt
Smør
Mælk
Peber
Køkkenredskaber til rodfrugtmos
1 kartoffelmoser eller 1 piskeris
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde med låg
1 teske
1 decilitermål
Kartoffelmoser
Køkkenvægt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kartoffelskræller
Mellem gryde
Teske
Decilitermål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugtmos:
3.
Skyl og skræl knoldsellerien. Skær den i store tern. Se videoen.
4.
Skyl og skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.
6.
Kom knoldselleri og kartofler op i en stor gryde, og dæk dem med vand. Kom salt i gryden, og kom låg på.
7.
Kog grøntsagerne ved middelhøj varme i 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er møre og slipper, hvis du stikker i dem med en kniv. Se videoen.
8.
Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne ned i.
9.
Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og brug et piskeris eller en kartoffelmoser til at mose grøntsagerne. Kom smørret og mælken i undervejs, så det bliver til en ensartet masse uden klumper. Se videoen.
10.
Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 824 kJ / 197 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 71 %
Fedt: 12 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer