- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizzadej
Pizzadej - hurtig
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Pizzamanden laver verdens bedste pizzadej. Det ved alle! Men der er mange, der ikke ved, at man selv kan lave en pizzabund, der er lige så lækker, tynd og sprød. Her får du opskriften på en hurtigere version af pizzadej, hvor hævetiden er så kort som mulig. Men glæd dig alligevel til sprød kant!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizzadej
Ingredienser
3 ½ dl. vand
25 g. gær
2 spsk. olivenolie
200 g. grahamsmel
Ca. 400 g. pizzamel eller hvedemel
1 tsk. salt
Vand
Gær
Olivenolie
Grahamsmel
Pizzamel
Salt
Køkkenredskaber til pizzadej
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 kagerulle
1 bageplade
Bagepapir
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Røreske
Kagerulle
Bageplade
Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
4.
5.
6.
Rør pizzamel i, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
7.
Lad dejen hæve 30 til 45 minutter et lunt sted.
Form pizzaerne:
8.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft eller 250 grader almindelig ovn.
9.
Drys grahamsmel på bordet. Skær dejen i fire stykker. Du skal ikke ælte dem. Lad dem ligge på bordet i 5 min. og op til en halv time med et rent viskestykke over eller husholdningsfilm. Se videoen.
10.
11.
Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizzadej på bagepladen. Læg de øvrige pizzadeje på hvert sit stykke bagepapir.
12.
Lad eventuelt pizzadejene hæve i 30 minutter med et rent viskestykke over, hvis du har tid til det.
Bagning:
13.
Kom fx tomatsauce, ost og din yndlings-fyld på pizzaen, lige inden du skal bage den.
14.
Skru eventuelt ovnen ned på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.
15.
Kom pizzaen ind i ovnen på nederste rille, og bag den cirka 15 til 25 minutter.
16.
Tilføj eventuelt ekstra topping på din pizza såsom rucola, oregano eller serranoskinke osv. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer