- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Wok >
- Pad thai med rodfrugter
Pad thai med rodfrugter
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hej junior-kok! Er du klar på en smagsrejse til Thailand med et nordisk grøntsagstwist? I denne udgave af pad thai bruger vi sprøde rodfrugter som gulerødder og pastinak i stedet for de klassiske bønnespirer, så du får masser af farve, fibre og smag. Det er nemt, sjovt og hurtigt at lave. Så find wokken frem, skræl nogle grøntsager, og gør dig klar til at røre-stege dig til en farverig pad thai med masser af crunch og smag!
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pad thai med rodfrugter
Pad thai:
6 forårsløg
9 forårsløg
3 forårsløg
2 pastinakker
3 pastinakker
1 pastinak
2 gulerødder eller 2 gule beder
3 gulerødder eller 3 gule beder
1 gulerod eller 1 gul bede
2 kyllingebrystfileter
3 kyllingebrystfileter
1 kyllingebrystfilet
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
200 g risnudler
300 g risnudler
100 g risnudler
4 æg
6 æg
2 æg
1 spsk. olie
1 1/2 spsk. olie
1/2 spsk. olie
Pad thai sovs:
1 spsk. risvinseddike eller 1 spsk. æblecidereddike
1½ spsk. risvinseddike eller 1½ spsk. æblecidereddike
½ spsk. risvinseddike eller ½ spsk. æblecidereddike
2 spsk. fiskesovs
3 spsk. fiskesovs (kan erstattes med soja)
1 spsk. fiskesovs (kan erstattes med soja)
4 spsk. soja
6 spsk. soja
2 spsk. soja
2 spsk. chilisovs
3 spsk. chilisovs
1 spsk. chilisovs
1 spsk. sesamolie
1½ spsk. sesamolie
½ spsk. sesamolie
Topping:
1 dl koriander
1½ dl koriander
½ dl koriander
1 lime
1½ lime
½ lime
50 g peanuts
75 g peanuts
25 g peanuts
Forårsløg
Pastinak
Gulerod
Kyllingebryst
Salt
Nudler (ris)
Æg
Rapsolie
Risvinseddike
Fiskesovs
Soja
Chilisovs (sød)
Sesamolie
Koriander
Lime
Peanuts
Køkkenredskaber til pad thai med rodfrugter
1 teske
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 mellemstor gryde med låg
1 dørslag
2 små skåle
1 wok
1 paletkniv
1 kop
1 gaffel
Teske
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Dørslag
Lille røreskål
Wok
Paletkniv
Kop
Gaffel
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pad thai:
3.
Skyl forårsløgene. Skær bunden af, og kassér den. Skær det hvide af forårsløgene i tynde skiver på cirka ½ centimeter. Skær den grønne top i tynde skiver, og gem dem til senere. Se videoen.
4.
Skyl og skræl pastinakker. Skær dem i tynde strimler (det kaldes julienne). Se videoen.
5.
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i tynde strimler (det kaldes julienne). Se videoen.
6.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme. Kom nudlerne i vandet, og kog dem, som det står på pakken. Se videoen.
8.
Stil et dørslag i vasken, og hæld nudlerne over i dørslaget. Lad dem dryppe godt af.
9.
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dem sammen. Se videoen.
Pad thai sovs:
10.
Kom alle ingredienser til pad thai-sovsen i en skål, og bland dem sammen. Smag sovsen til med chilisovs, sukker og soja.
Pad thai - fortsat:
11.
Find en stor gryde eller en stor pande med høje sider - meget gerne en wok.
12.
Varm olien op, og steg kyllingestykkerne i 3-4 minutter, så de bliver gyldne.
13.
Kom rodfrugterne i gryden, og steg dem i 1-2 minut.
14.
Tilsæt det hvide af forårsløg, og steg 1 minut.
15.
Skub ingredienserne til den ene side af gryden. Så er der plads til at stege æg i den anden side
16.
Skru lidt ned for varmen. Hæld æggemassen på den tomme halvdel, og rør rundt. Bland det hele godt sammen.
17.
Tilsæt nudlerne og pad thai-sovsen. Bland det hele godt sammen, så sovsen bliver fordelt, og lad retten blive varmet i 1 minut.
Topping:
18.
Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Lad stænglerne dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stænglerne.
19.
Skyl lime, og skær den i både.
20.
Server pad thai med koriander, den grønne del af forårsløget, saften fra en limebåd og peanuts.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 2498 kJ / 597 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 3,8 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration