- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Klar suppe med melboller og kylling
Klar suppe med melboller og kylling
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klar suppe med melboller og kylling er en dejlig klassisk ret fra det danske køkken. Perfekt at varme sig på, på kolde dage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til klar suppe med melboller og kylling
Melboller:
1 ½ dl. vand
2 ¼ dl. vand
¾ dl. vand
75 g. smør
115 g. smør
40 g. smør
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
100 g. mel
150 g. mel
50 g. mel
3 æg
5 æg
2 æg
1 ½ l. vand til kogning
2 l. vand til kogning
1 l. vand til kogning
1-2 liter iskoldt vand
2 liter iskoldt vand
1 liter iskoldt vand
Suppe:
1½ l. vand
2 ¼ l. vand
¾ l. vand
2 terning grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
300 g. kyllingefilet
450 g. kyllingefilet
150 g. kyllingefilet
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 pastinak
1½ pastinak
½ pastinak
200 g. knoldselleri
300 g. knoldselleri
100 g. knoldselleri
1 porre
1½ porre
½ porre
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Vand
Smør
Peber
Salt
Hvedemel
Æg
Kogevand
Grøntsagsbouillon
Kyllingeinderfilét
Gulerod
Pastinak
Knoldselleri
Porre
Køkkenredskaber til klar suppe med melboller og kylling
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille gryde
1 piskeris
2 mellem skåle
1 kop eller 1 glas
1 elpisker
1 sprøjtepose
1 stor gryde med låg
1 saks
1 hulske, alternativt 1 dørslag
1 grydeske
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 lille skål
2 gafler
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Lille gryde
Piskeris
Mellem røreskål
Kop
Elpisker
Sprøjtepose
Stor gryde
Saks
Hulske
Grydeske
Skærebræt
Kartoffelskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille røreskål
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Melboller:
3.
Kom vand, smør, peber og salt i en lille gryde. Lad det komme i kog, så smørret smelter
4.
Skru ned på lav varme, tilsæt alt melet på én gang, og pisk det sammen, til det samler sig til en blank melbolle. Se videoen.
Rør i gryden i et par minutter, så den store melbolle ristes af. Husk at rør hele tiden, så den ikke brænder på. Se videoen.
5.
Kom dejen over i en skål, og lad den køle af i 5-10 minutter.
6.
Slå æg ud i en kop, og tjek om der er nogle skaller, inden ægget kommes op i skålen til melbollen. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Pisk ægget i melbollen med en håndmixer. Fortsæt på samme måde med resten af æggene, eller til dejen er blank, og blød, men stadig lidt fast. Se videoen.
7.
Kom vandet i en stor gryde med låg, og bring det i kog.
8.
Skru ned for varmen, for vandet må ikke spilkoge, når melbollerne skal tilberedes. Vandet må kun boble let.
9.
Tryk små melboller ud af sprøjteposen hen over gryden, og brug en saks til at klippe de små melboller over, så de falder ned i vandet. Pas på vandet ikke sprøjter op, når melbollerne falder ned i vandet. Det være en god ide at få hjælp af en voksen.
10.
Lad melbollerne koge ved lav varme i cirka 5 minutter, til de selv begynder at flyde op til overfladen.
11.
Kom de færdigkogte melboller direkte i en skål med rigeligt iskoldt vand, med en hulske, eller sigt dem først i et dørslag.
12.
Sigt vandet fra, når melbollerne er kølet af. Melbollerne er klar til servering.
Suppe:
13.
Kom vand i en stor gryde med bouillonterninger, læg låg på gryden, og bring bouillonen i kog.
14.
Kom kyllingefileterne ned i den kogende bouillon. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Skru ned på middel varme, og lad kyllingefileterne koge i suppen i 15-20 minutter, til de er helt gennemkogt.
15.
Skyl og skræl gulerødder. Se videoen.
Skyl og skræl gulerod og pastinak Se videoen.
16.
Skyl og skræl pastinak. Se videoen.
17.
Skyl og skær skrællen af knoldsellerien Se videoen.
18.
Skyl porren grundigt, og skær toppen og bunden af porren. Se videoen.
19.
Skær gulerødder og knoldselleri i små tern. Se videoen.
Skær porren i tynde ringe. Se videoen.
20.
Skær pastinak i små tern. Se videoen.
21.
Når kyllingen er kogt færdig, så tag den op ad suppen, og læg den i en skål. Lad kyllingen køle let af, inden du med to gafler trækker kødet fra hinanden.
22.
Varm suppen op, og tilsæt gulerødder, pastinak og knoldselleri i tern. Lad det koge i 3-4 minutter.
23.
Tilsæt porren, og kog i yderligere 1 minut.
24.
Smag suppen til med salt og peber.
25.
Tilsæt kyllingekødet, og melbollerne til suppen, og server suppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1921 kJ / 459 kcal
Protein: 35 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer