- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Kartoffel-svampesalat
Kartoffel-svampesalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffel-svampesalat
Ingredienser
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
125 g. champignon
190 g. champignon
65 g. champignon
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. olie
Dressing
3 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. dijonsennep
1 ½ spsk. dijonsennep
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
½ knivspids peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ bundt persille
¾ bundt persille
¼ bundt persille
25 g. hasselnødder
40 g. hasselnødder
13 g. hasselnødder
Kartoffel
Salt
Champignon
Olie - smagsneutral
Dijonsennep
Eddike - lagereddike
Peber
Persille
Hasselnødder
Køkkenredskaber: til kartoffel-svampesalat
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 dørslag
1 stegepande
1 paletkniv
1 dyb tallerken
1 grydeske
1 balje
1 stor skål
1 brødkniv
1 køkkenvægt
Mellem gryde
Grydelåg
Urtekniv
Skærebræt
Dørslag
Stegepande
Paletkniv
Dyb tallerken
Grydeske
Balje
Stor røreskål
Brødkniv
Køkkenvægt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffel-svampesalat:
3.
Vask kartoflerne. Se videoen.
4.
Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden. Se videoen.
5.
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige. Se videoen.
6.
7.
Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord. Se videoen.
Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
Dressing:
12.
Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
13.
14.
Se videoen.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1127 kJ / 270 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 57 %
Heraf mættet fedt 2,0g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer