
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Kartoffel-svampesalat
Kartoffel-svampesalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kartoffelsalat i nye klæder. Glem alt om den hvide dressing, og overrask med en ny, opdateret version af kartoffelsalat med nødder og svampe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffel-svampesalat
Ingredienser
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
125 g. champignon
190 g. champignon
65 g. champignon
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. olie
Dressing
3 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. dijonsennep
1 ½ spsk. dijonsennep
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
½ knivspids peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ bundt persille
¾ bundt persille
¼ bundt persille
25 g. hasselnødder
40 g. hasselnødder
13 g. hasselnødder

Kartoffel

Salt

Champignon

Olie - smagsneutral

Dijonsennep

Eddike - lagereddike

Peber

Persille

Hasselnødder
Køkkenredskaber: til kartoffel-svampesalat
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 dørslag
1 stegepande
1 paletkniv
1 dyb tallerken
1 grydeske
1 balje
1 stor skål
1 brødkniv
1 køkkenvægt

Mellem gryde

Grydelåg

Urtekniv

Skærebræt

Dørslag

Stegepande

Paletkniv

Dyb tallerken

Grydeske

Balje

Stor røreskål

Brødkniv

Køkkenvægt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffel-svampesalat:
3.
Vask kartoflerne. Se videoen.
4.
Put kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, så det dækker kartoflerne. Put salt i, og læg låg på gryden. Se videoen.
5.
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke en lille kniv i kartoflerne. Slipper kniven let, er kartoflerne færdige. Se videoen.
6.
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig. Lad kartoflerne køle af.
7.
Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord. Se videoen.
Tag en lille skarp kniv. Skær den nederste del af roden af champignonerne, og skyl champignonerne fri for jord. Se videoen.
8.
Skær champignon i skiver.
Skær champignon i skiver.
Skær champignon i skiver.
9.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
10.
Put svampene på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne.
11.
Læg svampene på en tallerken, og lad dem køle af.
Dressing:
12.
Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
Hæld olie, dijonsennep og eddike i en stor skål. Rør det sammen.
13.
Put salt og peber i skålen. Rør det sammen. Se videoen.
14.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet.
Se videoen.
Se videoen.
15.
Hak persillen fint. Hak også stilkene. Put persillen i skålen med dressingen.
16.
Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak hasselnødderne groft.
17.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
Skær kartoflerne i tern. Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
Skær kartoflerne i tern. Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
18.
Put kartoflerne i skålen med dressingen.
19.
Put svampene i skålen. Rør rundt med en grydeske.
20.
Put nødderne i skålen, og smag til med salt.
21.
Servér med groft brød til.
Velbekomme!
Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1127 kJ / 270 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 57 %
Heraf mættet fedt 2,0g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer