1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Tilbehør >
  5. Grønt >
  6. Hvide bønner i tomatsovs

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tomatsovs:

3.

Åbn brikken med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
Åbn brikkerne med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.

4.

Kom vand i en skål og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.

5.

Åben brikkerne med hakkede tomater.
Åben brikken med hakkede tomater.

6.

Pil og hak løg og hvidløg groft.

7.

Skyl cherrytomaterne.

8.

Kom basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, cherrytomater, tomatpuré, sukker, salt, peber, eddike, olie og vand i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.

9.

Kom den blendede tomatsovs i en gryde. Tænd for middel varme og bring sovsen i kog. Tilsæt bønnerne, læg låg på, og lad retten simre i 5-10 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1083 kJ / 259 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Gulerodsketchup

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Rødbedebøffer

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 35 min

Bønnemos af kidneybønner

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Stuvet hvidkål

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min