
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagværk, øvrige>
- Hundekiks
Hjemmelavede hundekiks
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Forkæl da lige vuffi med hjemmelavede hundekiks? Hvis din hund ikke kan lide tun, så kan du også bruge finthakket kyllingkød i opskriften. Og hey, du må også gerne smage dem, hvis du tør! Vuf!
Hjemmelavede hundekiks kan holde sig i op til en måned i køleskabet i en lufttæt beholder. Du kan også fryse dem ned i lufttæt beholder. Så kan de holde sig op til 8 måneder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hundekiks
Ingredienser
2 dl. vand
½ terning hønsebouillon
1 dåse tun i vand
1 gulerod
4 spsk. olie
250 g. hvedemel
100 g. grahamsmel
Hvedemel til æltning og udrulning

Vand

Hønsebouillon

Tun

Gulerod

Olie - smagsneutral

Hvedemel

Grahamsmel
Køkkenredskaber til hundekiks
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 dåseåbner
1 rivejern
1 kagerulle
1 kødben-udstikkerform, eller 1 lille skarp kniv
1 bageplade
Bagepapir

Decilitermål

Spiseske

Køkkenvægt

Lille gryde

Stor røreskål

Røreske

Dåseåbner

Rivejern

Kagerulle

Udstikkere til småkager

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
4.
Kom vand i en gryde, tænd for middel varme og lad det komme op og koge.
5.
Når vandet koger, så kom det over i en stor skål. Smuldr den halve bouillonterning i vandet og rør rundt, til den er opløst.
6.
Åbn dåsen med tun. Hæld vandet fra tunen ud i vasken. Kom tunen op i skålen til bouillon-vandet.
7.
Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Kom den revne gulerod op i skålen. Se videoen.
8.
Kom olie, hvedemel og grahamsmel op i skålen og rør det sammen.
9.
Drys bordet med mel. Hæld dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Hvis den er meget klistret, kan du tilsætte mere hvedemel.
10.
Drys dejen med hvedemel og rul den flad med en kagerulle. Den skal være cirka ½ centimeter høj.
11.
Stik hundekiks ud med en kødbensformet udstikker. Eller skær selv små kødben ud med en lille skarp kniv. Du kan også bare skære dejen ud i små firkanter på 2 x 2 centimeter.
12.
Kom bagepapir på en bageplade.
13.
Læg hundekiksene på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 30 minutter, til de er sprøde og gennembagte.
14.
Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en lille bøtte med låg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1987 kJ / 475 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer