1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Gryderetter>
  5. Gullasch med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Gullasch:

3.

Pil og hak løgene fint. Se videoen.

4.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser.

5.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.

6.

Skyl og skræl persillerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.

7.

Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til høj varme.

8.

Svits oksekødet, til det er brunt på alle sider.

9.

Tilsæt løg, hvidløg og gulerods- og persillerodstern, og lad dem svitse med i 3-5 minutter.

10.

Kom mel i gryden, og steg det af i 1 minut, sammen med grøntsager og kød.

11.

Kom vand, hakkede tomater og oksebouillonterninger i gryden.

12.

Tilsæt paprika, spidskommen og tomatpuré. Rør godt rundt.

13.

Sæt låg på, skru varmen ned på lav varme. Lad gullaschen simre i cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

Rodfrugtmos:

14.

Skyl og skræl knoldsellerien. Skær den i store tern. Se videoen.

15.

Skyl og skræl kartoflerne. Skær dem i store tern. Se videoen.

16.

Kom knoldselleri og kartofler op i en stor gryde, og dæk dem med vand. Kom salt i gryden, og kom låg på.

17.

Kog grøntsagerne ved middelhøj varme i 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er møre og slipper, hvis du stikker i dem med en kniv. Se videoen.

18.

Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne ned i.

19.

Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og brug et piskeris eller en kartoffelmoser til at mose grøntsagerne. Kom smørret og mælken i undervejs, så det bliver til en ensartet masse uden klumper.

20.

Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.

Gullasch, fortsat:

21.

Smag gullaschen til med salt og peber, og servér den med med rodfrugtmosen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2314 kJ / 553 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Tyndskræller

Tyndskræller

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Gorm viser, hvordan du ordner gulerødder og kartofler

Gorm viser, hvordan du ordner gulerødder og kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min