1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Gryderetter>
  5. Gullasch med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Gullasch:

3.

Pil og hak løgene fint. Se videoen.

4.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

5.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.

6.

Skyl og skræl persillerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.

7.

Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til høj varme.

8.

Svits oksekødet, til det er brunt på alle sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

9.

Tilsæt løg, hvidløg og gulerods- og persillerodstern, og lad dem svitse med i 3-5 minutter.

10.

Kom mel i gryden, og steg det af i 1 minut, sammen med grøntsager og kød.

11.

Kom vand, hakkede tomater og oksebouillonterninger i gryden.

12.

Tilsæt paprika, spidskommen og tomatpuré. Rør godt rundt.

13.

Sæt låg på, skru varmen ned på lav varme. Lad gullaschen simre i cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

Rodfrugtmos:

14.

Skyl og skræl knoldsellerien. Skær den i store tern. Se videoen.

15.

Skyl og skræl kartoflerne. Se videoen.

16.

Skær kartoflerne i store tern. Se videoen.

17.

Kom knoldselleri og kartofler op i en stor gryde, og dæk dem med vand. Kom salt i gryden, og kom låg på.

18.

Kog grøntsagerne ved middelhøj varme i 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er møre og slipper, hvis du stikker i dem med en kniv. Se videoen.

19.

Stil et dørslag i vasken, og hæld grøntsagerne ned i.

20.

Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og brug et piskeris eller en kartoffelmoser til at mose grøntsagerne. Kom smørret og mælken i undervejs, så det bliver til en ensartet masse uden klumper.

21.

Smag rodfrugtmosen til med salt og peber.

Gullasch, fortsat:

22.

Smag gullaschen til med salt og peber, og servér den med med rodfrugtmosen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2314 kJ / 553 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 5 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min