- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Europa, øvrige>
- Græsk kartoffelsalat
Græsk kartoffelsalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Drøm dig til sydens sol med denne lækre græske kartoffelsalat med feta, tomat og agurk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græsk kartoffelsalat
Ingredienser:
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
4 tomater
6 tomater
2 tomater
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
100 g. fetaost eller salatost i tern
150 g. fetaost eller salatost i tern
50 g. fetaost eller salatost i tern
1 rødløg eller salatløg
1 ½ rødløg eller salatløg
½ rødløg eller salatløg
Dressing
1 citron
½ citron
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
Salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
Peber
¼ tsk. peber
1 tsk. tørret oregano eller merian
Ca. 1 ½ tsk. tørret oregano eller merian
½ tsk. tørret oregano eller merian
Kartoffel
Salt
Tomat
Agurk
Fetaost
Salatløg
Citron
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Peber
Oregano (tørret)
Køkkenredskaber til græsk kartoffelsalat
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 balje
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 lille skarp kniv
1 si
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Balje
Kartoffelskræller
Stor gryde
Urtekniv
Si
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge kartofler:
3.
Skræl eller skrub kartoflerne. Se videoen.
4.
Kom kartoflerne i en gryde. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på gryden. Se videoen.
5.
6.
Salat:
7.
8.
9.
Dressing:
10.
Skær citronen over, og pres 1 spiseske citronsaft ned i en lille skål. Se videoen.
Skær citronen over, og pres 1 ½ spiseske citronsaft ned i en lille skål. Se videoen.
Skær citronen over, og pres ½ spiseske citronsaft ned i en lille skål. Se videoen.
11.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i skålen med citronsaft. Se videoen.
Pil, og hak hvidløget. Kom det op i skålen med citronsaft. Se videoen.
12.
13.
Salat - fortsat:
14.
Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
Skær kartoflerne i både eller store tern på 2 x 2 centimeter. Kom dem op i skålen med agurk, tomater og fetaost eller salatost.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1086 kJ / 260 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer