1. >
  2. Burger med kylling og sommer-salsa

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sommer-salsa:

3.

Skyl, og skær agurk og jordbær eller tomater i små tern, og kom det i en mellem skål.

4.

Skyl, og hak mynten fint. Se videoen. Kom det op i skålen. Se videoen.

5.

Skær en appelsin over på midten, og brug en citruspresser til at presse saften fra appelsinen. Se videoen. Se videoen.

6.

Rør appelsinsaft, olivenolie, honning, salt og peber sammen i en lille skål. Rør salsaen sammen, og lad den trække, mens du laver burgerne.

Burgerdressing:

7.

Kom ketchup, mayonnaise og sød fransk sennep i en skål.

8.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser, og kom det i samme skål. Se videoen. Rør burger-dressingen sammen. Se videoen.

Burger:

9.

Læg de 2 kyllingebryster på en tallerken, og krydr med salt, peber og paprika. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Læg de 3 kyllingebryster på en tallerken, og krydr med salt, peber og paprika. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Læg kyllingebrystet på en tallerken, og krydr med salt, peber og paprika. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

10.

Rens, og skær peberfrugten i kvarte. Se videoen.

11.

Skyl, og halvér squashen på midten. Skær den i cirka 1 cm tykke skiver.

12.

Pensl peberfrugt og squash med smagsneutral olie, og krydr med salt og peber.

13.

Skyl salatbladene, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

14.

Skyl, og skær agurken i skiver.

15.

Varm olie op på en stegepande til middelvarme, og steg kyllingefileterne i 6 minutter på hver side, eller til den har en kernetemperatur på 75 grader.

Varm olie op på en stegepande til middelvarme, og steg kyllingefileten i 6 minutter på hver side, eller til den har en kernetemperatur på 75 grader.

16.

Steg peberfrugt og squash cirka 3 minutter på hver side.

17.

Skær burgerbollerne over, og steg dem 30 sekunder på hver side, til de er bløde.

18.

Skær kyllingefileterne over på langs, så du får fire flade, halve kyllingebryster.

Skær kyllingefileterne over på langs, så du får seks flade, halve kyllingebryster.

Skær kyllingefileten over på langs, så du får to flade, halve kyllingebryster.

19.

Saml en bruger med burgerdressing, salat, kylling, peberfrugt, squash og agurk. Fortsæt sådan med de næste burgere. Server burgerne med din hjemmelavede sommer-salsa.

Næringsindhold per portion

Energi: 2025 kJ / 483 kcal

Protein: 30 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 34 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Presse hvidløg

Presse hvidløg