- >
- Burger med kylling og sommer-salsa
Burger med kylling og sommer-salsa
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Skal vi grille? Så snup en saftig burger med grillet kyllingebryst og frisk jordbær-salsa. Kyllingeburgeren smager af sommer og sol og gi’r masser af god smag i munden. Kyllingeburger er 11 gange bedre for klimaet end burger med oksekød. Tip: Skal det gå stærkt, så brug en færdig salat og burgerdressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med kylling og sommer-salsa
Sommer-salsa
½ agurk
3/4 agurk
1/4 agurk
10 jordbær eller tomater
15 jordbær eller tomater
5 jordbær eller tomater
1/2 dl. mynte
3/4 dl. mynte
1/4 dl. mynte
1 appelsin eller ½ citron
1 1/2 appelsin eller 3/4 citron
1/2 appelsin eller 1/4 citron
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 1/2 tsk. honning
1/2 tsk. honning
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 knivspids peber
1 knivspids peber
Burgerdressing
2 spsk. tomatketchup
3 spsk. tomatketchup
1 spsk. tomatketchup
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
1½ spsk. dijonsennep
½ spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
Burger
2 kyllingefileter (250 g)
3 kyllingefileter (250 g)
1 kyllingefileter (250 g)
1 tsk. paprika
1½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 peberfrugt
1½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 squash
1½ squash
½ squash
1 spsk. olie
2 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 knivspids peber
1 knivspids peber
4 salatblade
6 salatblade
2 salatblade
½ agurk
3/4 agurk
1/4 agurk
1 spsk. olie
2 spsk. olie
1 spsk. olie
4 burgerboller, fuldkorn
6 burgerboller, fuldkorn
2 burgerboller, fuldkorn
Agurk
Jordbær
Mynte
Appelsin
Olivenolie
Honning
Salt
Peber
Tomatketchup
Mayonnaise
Dijonsennep
Hvidløg
Kyllingeinderfilét
Paprika
Peberfrugt
Squash
Olie - smagsneutral
Grønt salathoved
Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til burger med kylling og sommer-salsa
1 spiseske
1 kniv (bestik)
2 teskeer
2 skærebrætter
1 middagstallerken
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 mellemstore skåle
3 små skåle
1 citruspresser
2 gafler
1 rent viskestykke
1 stegepande
1 paletkniv
1 stegetermometer
1 hvidløgspresser
Spiseske
Kniv bestik
Teske
Skærebræt
Middagstallerken
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Mellem røreskål
Lille røreskål
Citruspresser
Gaffel
Viskestykke
Stegepande
Paletkniv
Stegetermometer
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sommer-salsa:
3.
Skyl, og skær agurk og jordbær eller tomater i små tern, og kom det i en mellem skål.
4.
Skyl, og hak mynten fint. Se videoen. Kom det op i skålen. Se videoen.
5.
Skær en appelsin over på midten, og brug en citruspresser til at presse saften fra appelsinen. Se videoen. Se videoen.
6.
Rør appelsinsaft, olivenolie, honning, salt og peber sammen i en lille skål. Rør salsaen sammen, og lad den trække, mens du laver burgerne.
Burgerdressing:
7.
Kom ketchup, mayonnaise og sød fransk sennep i en skål.
8.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser, og kom det i samme skål. Se videoen. Rør burger-dressingen sammen. Se videoen.
Burger:
9.
Læg de 2 kyllingebryster på en tallerken, og krydr med salt, peber og paprika. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Læg de 3 kyllingebryster på en tallerken, og krydr med salt, peber og paprika. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Læg kyllingebrystet på en tallerken, og krydr med salt, peber og paprika. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
Rens, og skær peberfrugten i kvarte. Se videoen.
11.
Skyl, og halvér squashen på midten. Skær den i cirka 1 cm tykke skiver.
12.
Pensl peberfrugt og squash med smagsneutral olie, og krydr med salt og peber.
13.
Skyl salatbladene, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
14.
Skyl, og skær agurken i skiver.
15.
Varm olie op på en stegepande til middelvarme, og steg kyllingefileterne i 6 minutter på hver side, eller til den har en kernetemperatur på 75 grader.
Varm olie op på en stegepande til middelvarme, og steg kyllingefileten i 6 minutter på hver side, eller til den har en kernetemperatur på 75 grader.
16.
Steg peberfrugt og squash cirka 3 minutter på hver side.
17.
Skær burgerbollerne over, og steg dem 30 sekunder på hver side, til de er bløde.
18.
Skær kyllingefileterne over på langs, så du får fire flade, halve kyllingebryster.
Skær kyllingefileterne over på langs, så du får seks flade, halve kyllingebryster.
Skær kyllingefileten over på langs, så du får to flade, halve kyllingebryster.
19.
Saml en bruger med burgerdressing, salat, kylling, peberfrugt, squash og agurk. Fortsæt sådan med de næste burgere. Server burgerne med din hjemmelavede sommer-salsa.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2025 kJ / 483 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer