- Hjem >
- Leksikon >
- Grøntsager, svampe og bælgfrugter >
- Bælgfrugter >
- Bønner >
- Sorte bønner (tørrede)
Sorte bønner (tørrede)
 
Sorte bønner har en god smag. Før du kan spise bønnerne, skal du sætte bønnerne i blød i mindst 10-12 timer. Herefter skal du koge dem i nyt, friskt vand i cirka 1 time.
Brug bønnerne til bønnemos. Det smager godt i en tortilla.
    Holdbarhed
 
          6 måneder i fryseren
 
          1 år på hylden
 
          4 dage i køleskabet
Opbevaring
Opbevar sorte bønner tørt og mørkt i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Opbevar ikke sorte bønner i direkte sollys. Når du har kogt bønnerne, skal du opbevare dem i køleskabet. Her kan de holde sig i cirka 4 dage. Kogte sorte bønner kan du også komme i fryseren.
 
