Kirsebær

Kirsebær er en frugt med et frø i midten, der er hårdt som sten. Man kalder derfor kirsebær for stenfrugter.  Der findes to slags kirsebær. De søde kirsebær (sødkirsebær) kender du sikkert bedst. Dem kan du spise direkte. Der er også de sure kirsebær (surkirsebær), som skal tilberedes, før du kan spise dem. Der findes mange forskellige slags kirsebær, der kan have forskellig farve - lyse, hvide, gule, røde og næsten sorte. I køkkenet bruger man kirsebær til desserter, is, tærter og saucer. Du kender nok kirsebærsaucen fra juletid? Man bruger også kirsebær til frugtvin og pyntebær, men det køber man typisk færdigt.

Smag: Surt og sødt.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

1 dag på hylden

4 dage i køleskabet

1 dag på bordet

Opbevaring

Kirsebær smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og spis dem gerne med det samme. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere. Tag dem ud af køleskabet cirka 1 time inden du skal spise dem, så smager de af mere. Du kan også komme kirsebær i fryseren. Husk at fjerne stenen inden du kommer dem i fryseren. Frosne kirsebær kan du for eksempel bruge til marmelade eller i kage.