1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Mel, gryn og kerner >
  4. Kerner >
  5. Hvedekerner

Hvedekerner

Hvedekerner er små aflange korn. De er brune og gyldne. Du skal koge hvedekerner, før du kan spise dem. Hvis du vil bruge hvedekerner, når du bager brød, behøver du ikke, at koge dem før du kommer dem i dejen. 

Holdbarhed

6 måneder på hylden

Opbevaring

Opbevar hvedekerner tørt og mørkt,  for eksempel i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Her kan de holde sig i op til 6 måneder. Opbevar ikke hvedekerner i direkte sollys. Kogte hvedekerner kan holde sig cirka 4 dage i køleskabet. 

Retter med hvedekerner

Æblesalat med hvedekorn

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Rugbrød med surdej

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 305 min

Arbejdstid: 20 min

Norsk knækbrød

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 32 min

Nemt rugbrød

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 125 min