Gul bede

Den gule bede er en rodfrugt, der er i familie med rødbeden. Den gule bede er mild og sød i smagen, end rødbeden.

Den er rund og har en lang rodspids. Skrællen er rødorange, men når man skærer den over, er den helt gul indeni. Hvis man skærer på tværs, har den et stribet mønster ligesom bolsjebeden – bare i gule nuancer. Gule beder holder bedst farven, når de er rå eller råmarinerede, men de kan også tilberedes.

Gule beder er i sæson i efterårs- og vintermånederne.

Den gule bede fungerer godt sammen med salte og friske smage. Den kan marineres, syltes, ovnbages, steges, koges og bruges rå i salat.

Stænglerne og toppen af den gule bede kan også bruges, for eksempel i en salat.

Holdbarhed

14 uger på hylden (Uåbnet)

Opbevaring

Gule beder bør opbevares i en lukket pose i køleskabet, hvor de kan holde sig friske i op til flere måneder.

Retter med gul bede

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min