Granatæble

Et granatæble er en frugt på størrelse med et stort æble. Du kan kun spise kernerne. Granatæblekerner smager som en blanding mellem ribs og hindbær. Smagen er lidt syrlig, men mest sød.

Del granatæblet i to. Hold granatæblet over en skål, og bank på skrællen med en ske. Sådan får du kernerne løsnet. Brug granatæblekerner til pynt på en grøn salat, som topping på skyr eller yoghurt eller pres saften og brug den i en dressing eller en hjemmelavet smoothie.

SMAG: Det røde i kernerne er sødt, og hvis granatæblet ikke er helt modent, kan det være surt. Inde i de røde kerner er der en lille kerne, som er bitter, hvis man tygger i den.

SÆSON: Granatæbler er i sæson hen over vinteren. De bliver ikke dyrket i Danmark.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

1 måned på hylden

1 måned på bordet

Opbevaring

Opbevar granatæble ved stuetemperatur. Her kan det holde sig i op til 1 måned. Du kan også opbevare granatæble i køleskabet. Hvis du fjerner kernerne fra æblet, kan du komme kernerne i fryseren. Her kan de holde sig i op til 10 måneder.

Retter med granatæble

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min