Dragefrugt - pitahaya - pitaya

Vidste du, at dragefrugt også kaldes for pitaya eller pitahaya? Det er en rød frugt, som kommer fra en særlig kaktus. Frugterne er formet som en elipse og er cirka 10 til 12 centimeter lange. På overfladen har de nogle aflange skæl, som har givet dem navnet dragefrugt. Hvis du skærer en dragefrugt over, vil du finde hvidt frugtkød indeni med masser af små frø. Du kan faktisk spise frøene, og de kan endda hjælpe din mave, hvis den er gået i stå.

HVORDAN DYRKER MAN DRAGEFRUGT?

Hvis man dyrker dragefrugt fra et frø, så vil det tage mindst 5 år før planten kan sætte frugter. Hvis man dyrker dragefrugt fra en stikling, så tager et til to år før planten bærer frugter. Når først den får frugter, så kan planten levere frugter fire til fem gange om året. Man dyrker dragefrugt i Asien, Mexico, Sydamerika og Israel.

HVORDAN SMAGER DRAGEFRUGT
Dragefrugten smager lidt syrligt, men den smager ikke af ret meget.

HVAD BRUGER MAN DRAGEFRUGT TIL?

Dragefrugt smager bliver mest værdsat på grund af den flotte frugt, som pynter i frugtskålen. Husk altid at vaske dragefrugt godt, før du spiser den.

Holdbarhed

2 uger i køleskabet

Opbevaring

Dragefrugt kan holde sig 1 til 2 uger i køleskabet. Hvis du opbevarer den på køkkenbordet, så bliver den hurtigere moden. Når først du har skåret i dragefrugten, så kan den kun holde sig et par dage.